Rune zaustavio Đokovića u Rimu
(foto: Guliver)

Rune zaustavio Đokovića u Rimu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u četvrtfinalu mastersa u Rimu od sedmog igrača svijeta Danca Holgera Runea poslije tri seta, 2:6, 6:4, 2:6.

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, a bio je prekinut na nešto više od sat vremena zbog kiše.

Rune je dobro počeo, u prvom i petom gemu oduzeo je servis Đokoviću i poslije 37 minuta poveo je u setovima.

Đoković je poslije trećeg gema drugog seta zatražio pomoć ljekara pri vođstvu 2:1, popio je tabletu za bolove i meč je ubrzo nastavljen.

Teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve do šestog, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 4:2. Srpski teniser je poslije toga osvojio i gem na svoj servis za 5:2.

Rune je zatim zatražio pomoć terapeuta zbog problema sa desnim koljenom. Kada je meč nastavljen Rune je osvojio dva uzastopna gema i smanjio na 5:4, ali je poslije toga meč prekinut zbog kiše. Uoči prekida Rune je servirao, a Đoković vodio sa 30:0.

Poslije 67 minuta pauze meč je nastavljen, Đoković je osvojio još dva poena i izjednačio na 1:1 u setovima.

Rune je dobro igrao u odlučujućem setu, poveo je sa 3:0, a Đoković je u tim trenucima bio nervozan, raspravljao se sa sudijom, ali je i bio ljut i vikao na svoje trenere koji su bili u loži.

Rune je poslije toga vodio sa 4:0 i 5:2, kada je servirao za pobjedu. Đoković je imao brejk loptu, ali nije uspio da je iskoristi i ostane u meču. Rune je iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

On će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Norvežanina Kaspera Ruda i Argentinca Fransiska Serundola.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.