Rusija izvela nove raketne udare nad Ukrajinom: Kijev i drugi gradovi bili na meti, ima mrtvih
Foto: Reuters

Rusija izvela nove raketne udare nad Ukrajinom: Kijev i drugi gradovi bili na meti, ima mrtvih

Najmanje jedna osoba je poginula u novim ruskim vazdušnim udarima rano jutros na Kijev i više ukrajinskih regiona, saopštile su tamošnje vlasti.

“Nastavlja se serija vazdušnih napada na Kijev, bez presedana po snazi i intenzitetu. Ovo je deveti uzastopni vazdušni napad na glavni grad Ukrajine od početka maja“, saopštile su civilne i vojne vlasti Kijeva.

Krstareće rakete lansirane su sa ruskih strateških bombardera iz regiona Kaspijskog mora, a izviđačke bespilotne letjelice su nadlijetale Kijev.

“Svi neprijateljski ciljevi u vazdušnom prostoru Kijeva su otkriveni i uništeni“, navodi se iz istih izvora.

Nakon obaranja jedne letjelice izbio je požar u jednoj poslovnoj zgradi, ali nije bilo povrijeđenih, naveo je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

U vazdušnom napadu na luku Odesa na Crnom moru poginula je jedna osoba, a dvije su povrijeđene saopštila je regionalna vojna uprava.

Vojska je takođe izvijestila o napadima u Viničkoj oblasti u centralnom dijelu zemlje, a lokalni mediji izvijestili su o eksplozijama u regionu Hmeljnicki.

Ruska strana izvela je napade tokom posejte visokog kineskog zvaničnika Li Huija Kijevu.

Specijalni kineski predstavnik za evroazijska pitanja bi, prema Pekingu, trebalo sa lokalnim vlastima da razgovara o “političkom rešenju“ sukoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.