SDP: Besplatna pravna pomoć za sve optužene u slučaju navodnog terorizma na Cetinju 4. i 5. septembra

SDP: Besplatna pravna pomoć za sve optužene u slučaju navodnog terorizma na Cetinju 4. i 5. septembra

Socijaldemokratska partija saopštila je da je formirala pravni tim, sastavljen od nekoliko uglednih crnogorskih advokata, koji će pružiti besplatnu pravnu pomoć za sve optužene u slučaju “navodnog terorizma prilikom policijskog razbijanja građanskih protesta 4. i 5. septembra 2021 godine na Cetinju”.

“Umjesto da odgovaraju oni koji su u ta dva dana građane Cetinja držali zatvorene uz nebrojene barijere, pod policijskom opsadom, uz hiljade šok bombi i patrona suzavca – pozivi stižu mirnim građanima. Čak je i Unutrašnja kontrola policije utvrdila značajno “prekoračenje nadležnosti pojedinih policijskih funkcionera i službenika, kao i prekomjernu upotrebu hemijskih sredstava” prilikom razbijanja mirnih građanskih protesta#, ističu iz SDP-a.

Iz SDP- a ističu da odgovornih za ova kaznena djela nema, ali zato ovih dana “stižu pozivi iz Tužilaštva građanima koji su samo javno iskazivali svoju slobodnu volju, što im i Ustav Crne Gore i zakoni naše države garantuju”.

“Zbog toga će građani Cetinja i Crne Gore imati na raspolaganju pravnu pomoć od strane advokata Vida Đakonovića, dr Miloša Vukčevića, Čeda Dobrovića i Bojana Vujovića”, naglasili su iz SDP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.