Članovi grupe ABBA neće se pojaviti na 50. godišnjici svoje evrovizijske pobjede
ABBA

Članovi grupe ABBA neće se pojaviti na 50. godišnjici svoje evrovizijske pobjede

Dva člana grupe ABBA rekla su u jednom intervjuu kako bend neće nastupiti naredne godine na Evroviziji, koja će se održati u Švedskoj, piše Danas.

U intervjuu za BBC, Bjorn Ulveus i Beni Anderson rekli su da nema šanse da će bend nastupiti na narednoj Evroviziji, uprkos 50. godišnjici njihove pobjede.

Švedska će po sedmi put biti domaćin ovog događaja nakon što je Lorin pobijedila u Liverpulu, a prva pobjeda bila je baš ona koju je ABBA postigla 1974. godine.

„Ja to ne želim. A ako ja to ne želim, neće htjeti ni ostali. Isto je za svakog od nas četvoro. Ako neko kaže ne – onda je ne“, rekao je Anderson.

Ulveus je na to dodao: „Možemo da proslavimo 50 godina benda ABBA a da mi nismo na bini“.

ABBA, koju su pored njih dvojice činile i Agneta Faltskog i Ani-Frid Lingštad, postala je popularna nakon evrovizijske pobjede, a poslije toga su bili među najprodavanijim bendovima na svijetu.

Iako su postojali samo do 1981. godine, kasnije kompilacije su ih vratile i održale na pojedinim plejlistama, a 2021. snimili su i novi album, prvi poslije 40 godina.

Tada su započeli i novi format koncerata sa digitalno podmlađenim avatarima, koje su nazvali „abatari“ i koji nastupaju u Londonu, a za koje bi voljeli da nastupaju i u Australiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.