Jermenija i Azerbejdžan postigli dogovor o međusobnom priznavanju
Pašinjan (Foto: Guliver)

Jermenija i Azerbejdžan postigli dogovor o međusobnom priznavanju

Jermenija i Azerbejdžan postigli su dogovor o međusobnom priznavanju teritorijalnog integriteta, izjavio je danas jermenski premijer Nikol Pašinjan.

"Moram da kažem veoma dobro napredujemo ka rešavanju naših odnosa na ovoj osnovi", rekao je Pašinjan.

Ranije danas, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da postoji mogućnost postizanja mirovnog sporazuma između Bakua i Jerevana, s obzirom da je Jermenija priznala sporni region Nagorno-Karabah kao dio Azerbejdžana.

"Vjerujem da postoje mogućnosti za postizanje mirovnog sporazuma, posebno imajući u vidu da je Jermenija zvanično priznala Karabah kao dio Azerbejdžana", rekao je Alijev na sastanku Vrhovnog evroazijskog ekonomskog savjeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.