Injac sa predstavnicima IRF: Moguće povoljno kreditiranje za projekte Glavnog grada
Foto: Glavni grad

Injac sa predstavnicima IRF: Moguće povoljno kreditiranje za projekte Glavnog grada

Olivera Injac gradonačelnica Podgorice,razgovarala je sa delegacijom Investiciono-razvojnog fonda na čelu sa izvršnom direktoricom drIrenom Radović i predsjednikom Odbora direktoraVelizarom Kaluđerovićem. Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojovići zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević,bila je dalje snaženje partnerstva sa IRF-om, sa fokusom na tekuće i planirane aktivnosti u cilju realizacije infrastrukturnih projekata koji su u nadležnosti Glavnog grada.

-Rukovodstvo Glavnog grada je predstavilo ambicioznu agendu ulaganja u razvoj Podgorice, prvenstveno sa ciljem rješavanja gorućih problema u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, zaštite životne sredine, digitalizacije, podsticaja razvoja privrede sa posebnim akcentom na unapređenje projekata i pozicije žena i mladih u biznisu, kao i brojnih drugih projekata, čija realizacija predstavlja nužnu pretpostavku za unapređenje uslova života - saopšteno je iz Glavnog grada. 

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život građana, kao i unapređenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

Na sastanku je iskazana spremnost i posvećenost snaženju saradnje u narednom periodu, u cilju ubrzanog privrednog razvoja grada u cilju unapređenja kvaliteta života za više od oko jedne trećine građana Crne Gore koji žive u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.