Mijač napustio FK Budućnost i ostavio ga Glavnom gradu
Veselin Mijač

Mijač napustio FK Budućnost i ostavio ga Glavnom gradu

Veselin Mijač i njegova kompanija Savana Commercial Retail podnijeli su zahtjev za raskid ugovora o FK Budućnost sa glavnim gradom, saznaje CdM.

Danas je Mijač dostavio Glavnom gradu obavještenje o raskidu Ugovora o upravljanju FK Budućnost.

“U proteklom dugogodišnjem periodu, kao Sponzor – “SAVANA COMMERCIAL RETAIL’ DOO Podgorica je uredno i savjesno izvršavala sve svoje ugovorne obaveze, finansirajući i ulažući u organizaciju, funkcionisanje i razvoj Fudbalskog kluba Budućnost, znatno veća finansijska sredstva od onih koja su bila predviđena Ugovorom”, navodi se u dopisu u koji je CdM imao uvid.

Naglašava se da je FK Budućnost kao institucija Glavnog grada Podgorice, u ovom momentu uvažen i respektabilan fudbalski klub u Crnoj Gori, a i šire.

“Poslije dugogodišnjeg ulaganja rada i finansijskih sredstava u Klub, postignutih sportskih rezultata, Sponzor “SAVANA COMMERCIAL RETAIL” DOO Podgorica je donijela odluku da raskine Ugovor o upravljanju Fudbalskim klubom Budućnost Podgorica. Pridržavaćemo se svih obaveza i prava iz predmetnog ugovora, za vrijeme trajanja otkaznog roka koji je određen u trajanju od 120 dana. Otkaz ovog ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana dostavljanja pismenog otkaza ugovornim stranama”, piše između ostalog u dopisu.

Veselin Mijač je postao predsjednik Budućnosti u jesen 2019. a posljednjeg dana 2020. godine preuzeo finansiranje najvećeg crnogorskog kluba.

On je tada sa bivšim gradonačelnikom Ivanom Vukovićem potpisao ugovor o strateškom parnerstvu.

Predsjednik Budućnosti je bio od septembra 2020. godine, a u to vrijeme njegova kompanija i Glavni grad mjesečno su ulagali po 50 hiljada eura u podgorički klub.

Prilikom potpisivanja ugovora Mijač je zahvalio Glavnom gradu, gradonačelniku Vukoviću i upravi kluba na ukazanom povjerenju i istakao da će se truditi da u narednih deset godina zajednički urade sve najbolje u interesu kluba, izražavajući uvjerenje da će najbolje o tome govoriti rezultati.

Budućnost je inače juče osvojila šestu titulu prvaka Crne Gore.

Sa Mijačem na čelu kluba to je treći naslov prvaka države za “plave”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.