Krivična prijava i hapšenje zbog droge pronađene u stanu i autu

Krivična prijava i hapšenje zbog droge pronađene u stanu i autu

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga na teritoriji ovog grada, podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.P. (18) iz Nikšića. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da se ovo lice bavilo uličnom distribucijiom narkotika, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kaže se u saopštenju. 

Nikšićka policija je ,aktivnostima usmjerenim na suzbijanje zloupotrebe narkotika, protiv četiri osobe podnijela prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. 

Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su lišili slobode N.S. (31) zbog sumnje da je u saizvršilaštvu izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je došla do sumnje da je N.S. u saizvršilaštvu sa D.Ć. izvršio navedeno krivično djelo, glasi saopštenje.

Podsjećamo da je D.Ć. 16. februara lišen slobode, kada je kod njega u specijalno izrađenom bunkeru u autu, prilikom kontrole na graničnom prelazu „Ranče“, pronađeno 12,8 kilograma opojne droge marihuana. 
Licu N.S. je određeno zadržavanje u trajanju od 30 dana, dok se lice D.Ć. nalazi u istražnom zatvoru zbog navedenog djela. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.