Džudović: Kada sam preuzeo ekipu, nisam ni sanjao da ćemo biti prvi

Džudović: Kada sam preuzeo ekipu, nisam ni sanjao da ćemo biti prvi

Trener Budućnosti Miodrag Džudović kazao je da kada je preuzeo ekipu, nije ni mogao da sanja da će na kraju osvojiti šampionsku titulu.

"Preuzeo sam ekipu , koja je bila na posljednjem mjestu i bez osvojenih bodova. Nisam ni sanjao da ćemo na kraju biti prvi, samo smo razmišljali od utakmice do utakmice. U jesenjem dijelu je bilo mnogo teže, ali tada smo napravili osnov za osvajanje titule", istakao je trener "plavih" gostujući u emisji "Dobro jutro Crna Goro" na RTCG i dodao:

"Igrali smo dobro na rezultat, bili disciplinovani, mislim da je to odlučilo šampionsku trku. Samo jedan poraz smo doživjeli. Imali smo pobjednički mentalitet".

On je ove sezone prvi put samostalno vodio neku ekipu kao trener.

"Imao sam sreću da sam radio sa četiri crnogorska selektora, svima sam zahvalan, naučio sam mnogo. Ja sam 2018. godine bio pomoćnik u Budućnosti, tada sam smatrao nakon odlaska Vladimira Vermezovića da nemam iskustva da preuzmem ekipu", kazao je Džudović".

Nema puno vremena za slavlje, Budućnost već krajem juna na Islandu igra turnir u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Samo pobjednik (učestvuju četiri ekipe) ide u prvo kolo doigravanja za elitno takmičenje.

"Probaćemo da sačuvamo ekipu, da bude što manje promjena. U suprotnom, nemamo vremena za uigravanje i to utiče na rezultat", zaključio je strateg Budućnosti.

Drobnjak: Saradnja sa Mijačem bila odlična, čekamo potez Glavnog grada

Sportski direktor Budućnosti Anto Drobnjak kazao je da je sa odlazećim predjednikom kluba Veselinom Mijačem sve funkcionisalo odlično, te da sada čekaju potez Glavnog grada.

"Gospodin Mijač je već najavljivao da će da napusti klub, vjerovatno ima svoje lične razloge. Budućnost je imala najbolje uslove za rad, sve naše zahtjeve on je ispunjavao. Šta će biti dalje ne znam, ali vjerujem da će se nastaviti ovim putem i da ćemo jednog dana igrati zapaženu ulogu u Evropi. Čekamo da vidimo šta će Opština da odluči", kazao je Drbnjak.

On se osvrnuo na sezonu, koja je na kraju rezultirala titulom.

"Ekipa je bila bez samopuzdanja i u jako lošem stanju kada sam stigao. Nije bilo lako, bilo je i igrača koji nisu bili zadovoljni statusom. U januaru smo osvježili ekipu, stvorili dobru atmosferu i sa puno rada i truda i stigli do titule. Treba reći i da smo dobijali smo utakmice i kada nismo igrali dobro.U proljećnjem dijelu smo igrali dobro, sve do posljednja tri, četiri kola, kada se osjetio pritisak, ali izdržali smo", istakao je Drobljak.

Već sada treba praviti ekipu za narednu sezonu...

"Nekoliko igrača će sigurno otići, neke ćemo da dovedemo. Džudović i ja smo stalno u kontaktu, do sada je računajući i gospodina Mijača sve to funkciionisalo odlično. Budućnost ima devet reprezentativaca, probaćemo da našim talentovanim igračima damo što više prostora. Teško je praviti igrače i imati rezultat", zaključio je Drobnjak.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.