Air Montenegro organizovao prve čarter letove sa tržišta baltičkih zemalja

Air Montenegro organizovao prve čarter letove sa tržišta baltičkih zemalja

Imajući u vidu značaj emitivnih tržišta zemalja Baltika, Estonije, Litvanije i Letonije na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno što je Nacionalni avio prevoznik “Air Montenegro” uspostavio avio saobraćaj između Crne Gore i zemalja Baltika, s obzirom da je Crna Gora izrazita avio destinacija, posebno za zemlje Baltika, saopšteno je iz te aviokompanije.

Današnji prvi let sa kojim je doputovalo 116 putnika iz Talina – Estonija dočekali su predsjednik Odbora direktora To Montenegro – Air Montenegro Pavle Ljesar, član Odbora direktora Orhan Hodžić, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Tivta.

Predsjednik Odobora direktora TO Montenegro – Air Montenegro Pavle Ljesar je istakao da mu je velika čast što je danas u prilici da u ime Nacionalnog avio prevoznika Air Montenegro poželi dobrodošlicu prvim putnicima naše kompanije iz Baltičkih zemalja, odnosno Talina – Estonija, kao i svim putnicima koji će do sredine oktobra dolaziti i iz Vilnusa I Rige (Litvanija i Letonija).

“Očekujemo da prevezemo blizu 22.000 putnika, što je od izuzetnog značaja za “Air Montenegro” i Crnu Goru, a naš važan partner Aerodromi Crne Gore, servisiranjem i opsluživanjem doprinosi ostvarenju zajedničkih ciljeva u interesu Crne Gore.”

Predsjednik Odbora direktora je zahvalio i svim službama “Air Montenegro”, kao i “našem partneru tour operateru Join UP, zahvaljujući kojima smo danas ovdje”.

“Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, ističem važnost i zahvalnost posadama koje su pravi ambasadori “Air Montenegro” i Crne Gore , a koji ulažu maksimalne napore da svi letovi budu realizovani bezbjedno i sigurno.”

Predsjednik Odobora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić je izjavio da su od početka godine opslužili preko 620 hiljada putnika, a od toga, petinu saobraćaja je realizovao „Air Montenegro“.

„Maksimalno afirmišemo rad nacionalne avio kompanije koja iz dana u dan, u šta se možete uvjeriti na platformama u Podgorici i Tivtu, širi avio mrežu i povezuje našu zemlju sa nizom evropskih destinacija. To Montenegro je, prirodno, naš najvažniji i najbliži partner. Posebno nas raduje što nacionalni prevoznik u ova tri dana otvara linije iz Tivta za Talin, Viljnus i Rigu i što je najavljeno da će na ove tri rute, broj operacija do oktobra premašiti 200. Želim uspjeh u daljem radu i čestitam na pregalaštvu”, rekao je on.

U zajedničkoj organizaciji “Air Montenegro”, Nacionalne i lokalne turističke organizacije i Aerodroma Crne Gore, turisti su dočekani tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom posluženom od strane djevojaka u crnogorskim nošnjama.

Gosti iz Estonije su tokom kratkog razgovora sa čelnicima naših kompanija izrazili zadovoljstvo zbog uspostavljanja chartera, kojima je obezbijeđena bezbjedna i brza povezanost tokom glavne i u post turističkoj sezoni. Takođe su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici i izrazili zadovoljstvo servisom “Air Montenegro” i aerodroma Tivat.

Iz Air Montenegra su podsjetili da je tokom prethodne 2022. turističke godine Crnu Goru sa tržišta Estonije posjetilo više 64,27  odsto turista koji su ostvarili 56,97 odsto više noćenja u odnosu na 2021. godinu.

“Takođe bilježimo rast i sa tržišta Litvanije, odnosno 58,68 odsto više turista i 62,03 odsto više noćenja u istom uporednom period.
Turista iz Letonije je tokom prethodne godine bilo 73,85 odsto više, a realizovanih noćenja 67,25 u odnosu na 2021. godinu”, naveli su u saopštenju.

Prethodni statistički podaci ilustruju opravdanost uvođenja charter linija od strane Nacionalnog avio prevoznika Air Montenegro ka ovim destinacijama, imajući u vidu da bilježimo rast interesovanja, sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovih značajnih emitivnih tržišta.

“Tour operater Join Up iz Letonije je zakupac letova koji je saobraćaj vazduhoplovima Air Montenegro započeo današnjim prvim letom iz Talina – Estonija i u periodu od 28. maja do 04. oktobra je planirano 76 letova. Letovi iz Vilnusa – Litvanija ka Tivtu počinju sjutra, 29. maja do 06. oktobra sa takođe planiranih 76 letova. Avio linije iz Rige-Letonija se uspostavljaju u utorak 30 maja. I planirane su do 07. Oktobra sa 76 letova. Ukupno je planirano da se realizuje 228 letova i preveze blizu 22.000 putnika”, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.