Rubljov slomio otpor Đerea i prošao u drugo kolo
Andrej Rubljov (foto: Beta/AP)

Rubljov slomio otpor Đerea i prošao u drugo kolo

Ruski teniser Andrej Rubljov uspio je da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa u Parizu, pošto je savladao srpskog tenisera Lasla Đerea posle četiri seta, 1:6, 6:3, 3:6, 4:6.

Rubljov, 7. igrač svijeta, izgubio je posle dva sata i 30 minuta.

Rubljov je dobro počeo, napravio je dva brejka u prvom setu i poveo u meču.

Na početku drugog seta teniseri su imali po brejk, a zatim su osvajali gemove na svoje servise sve do osmog, kada je Đere napravio novi brejk i poveo sa 5:3, a ubrzo je osvojio i novi gem koji mu je donio izjednačenje.

Srpski teniser je posle trećeg gema u drugom setu tražio pomoć fizioterapeuta.

Đere je poveo sa 2:0 u trećem setu, ali je ruski teniser ubrzo izjednačio. Posle toga teniseri su bili sigurni u gemovima prilikom svojih servisa sve do osmog, kada je Rubljov napravio brejk, koji mu je bio dovoljan za osvajanje seta.

Brejkom u petom gemu četvrtog seta Rubljov je poveo sa 3:2, u devetom gemu imao je meč loptu na servis protivnika, ali je nije iskoristio, pa je srpski teniser smanjio na 4:5. Posle toga Rubljov je bez izgubljenog poena osvojio poslednji gem i plasirao se u drugo kolo.

Sedmi nosilac će u drugom kolu igrati protiv pobjednika duela francuskih tenisera Artura Kazoa i Korantena Mutea.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.