Kaluđerović: Inicijativa
Slađana Kaluđerović

Kaluđerović: Inicijativa "Otvoreni Balkan" pun pogodak za Crnu Goru

Regionalno ekonomsko povezivanje u najboljem je interesu Crne Gore, zbog čega Socijalistička narodna partija u potpunosti podržava pristupanje inicijativi „Otvoreni Balkan“, kazala je kandidatkinja za poslanicu SNP -Demos - ZA tebe Slađana Kaluđerović.

Činjenice su neumoljive – „Otvoreni Balkan“ olakšava prekogranično kretanje i međusobnu trgovinu, te kreira zajedničko tržište koje je atraktivnije stranim investitorima. „Otvoreni Balkan“ takođe pruža dodatnu priliku za izvoz firmama iz Crne Gore, nudi veći dijapazon poslova radnoj snazi i olakšava kretanje građana regiona, dodala je Kaluđerović.

Za Crnu Goru inicijativa „Otvoreni Balkan“ predstavlja pun pogodak, jer, osim što značajno olakšava kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, otvara širok prostor za privlačenje novih investitora, koji će prije uložiti novac u veće nego u usitnjeno tržište - istakla je.

Zato su, kako navodi, potpuno nepravdane bojazni da „Otvoreni Balkan“ šteti ekonomiji Crne Gore, jer je najbolji primjer da se to neće desiti Sjeverna Makedonija, koja je ulaskom u tu regionalnu inicijativi značajno uvećala trgovinsku razmjenu sa Srbijom i Albanijom.

 „Otvoreni Balkan“ nudi ogroman potencijal za povećanje BDP-a Crne Gore, a to znači veće plate i penzije, otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija, što sve ukupno znači bolji kvalitet života u Crnoj Gori. Regionalna saradnja je ključ uspješne ekonomije - poručila je Kaluđerović.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.