Predsjedništvo Ukrajine: Očekujemo posjetu Milatovića
(Foto: Predsjedništvo Ukrajine)

Predsjedništvo Ukrajine: Očekujemo posjetu Milatovića

Zamjenik šefa Kabineta Predsjednika Ukrajine Igor Žovkva izrazio je nadu da se Crna Gora može pridružiti koaliciji država radi uspostavljanja specijalnog tribunala koji bi se bavio zločinima ruske agresije na Ukrajinu. Žovkva je danas telefonom razgovarao sa Filipom Ivanovićem, vršiocem dužnosti savjetnika za spoljnu politiku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Saopštenje o tome objavljeno je na sajtu Predsjedništva Ukrajine.

Zamjenik šefa Kabineta Predsjednika Ukrajine Igor Žovkva telefonom je razgovarao sa vršiocem dužnosti savjetnika za spoljnu politiku predsjednika Crne Gore Filipom Ivanovićem. Igor Žovkva je prenio iskrene čestitke predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću na pobjedi na izborima.

Filip Ivanović je istakao nepromjenjivost politike Crne Gore na planu dalje podrške Ukrajini u suprotstavljanju ruskoj agresiji, kao i nastavka politike sankcija prema Rusiji.

Zamjenik šefa Kabineta Predsjednika je izrazio zahvalnost crnogorskoj strani na dosljednoj sveobuhvatnoj podršci Ukrajini, kao i značajnoj pomoći Crne Gore u promociji članstva Ukrajine u EU i Sjevernoatlantskom savezu.

Igor Žovkva je sagovornika detaljno informisao o napretku Ukrajine u sprovođenju kursa evrointegracija i očekivanjima naše zemlje u vezi sa rezultatima Samita NATO u Viljnusu.

Strane su razmijenile i mišljenja o primjeni ukrajinske Formule mira kao jedinog efikasnog plana za postizanje trajnog i pravednog mira. Konstatovana je mogućnost da se Crna Gora pridruži implementaciji pojedinih tačaka Formule.

Zamjenik šefa Kabineta Predsjednika je izrazio nadu da bi Crna Gora mogla da se pridruži koaliciji država za formiranje specijalnog tribunala za zločin ruske agresije na Ukrajinu.

Igor Žovkva je izrazio interesovanje ukrajinske strane za posjetu predsjednika Crne Gore Ukrajini, piše u saopštenju Predsjedništva Ukrajine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.