Ukrajina: Oboreno 29 ruskih bespilotnih letjelica iznad Kijeva
Foto: Beta

Ukrajina: Oboreno 29 ruskih bespilotnih letjelica iznad Kijeva

Ukrajina je danas saopštila da je oborila 29 dronova od ukupno 31 ruske bespilotne letjelice, uglavnom iznad Kijeva i okoline.

To je bio treći ruski vazdušni napad na glavni grad Ukrajine u posljednja tri dana, a gradonačelnik Kijeva je ranije jutros saopštio da je najmanje jedna osoba poginula.

"Od 23.30 do 4.30, ruske okupacione trupe su napale Ukrajinu" sa 31 dronom Šahed-136/131 iranske proizvodnje, od kojih je 29 oboreno, skoro sve u blizini glavnog grada i na nebu iznad Kijeva", saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage na Telegramu.

Sirene za uzbunu oglasile su se noćas u Kijevu, ali i u centralnim i južnim djelovima Ukrajine.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.