NATO raspoređuje dodatne snage na Kosovu
(Foto: Beta/AP)

NATO raspoređuje dodatne snage na Kosovu

Komanda združenih snaga NATO u Napulju saopštila je danas da je počelo raspoređivanje dodatnih snaga na Kosovu kao podrška snagama Kfora.

"Kao odgovor na nedavne nemire i ranjavanje 30 pripadnika snaga NATO-a za Kosovo, NATO je naredio raspoređivanje Operativne rezerve snaga (ORF) za Zapadni Balkan, koje su sedam dana bile u stanju pripravnosti", navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru.

Saopštenje navodi da je raspoređivanje dodatnih snaga NATO-a na Kosovu "racionalna mjera da se obezbijedi da KFOR bude sposoban da održi bezbjednost u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a.

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju Stjurat Munš (Stuart Munsch) pohvalio je Kfor jer je bio "uzdržan i profesionalno intervenisao da bi zaustavio nemire i spasao živote".

"Nasilje mora da prestane i sve strane moraju prestati da preduzimaju radnje koje urušavaju mir svih zajednica na Kosovu", rekao je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.