Kako Seul prati Kim Džong Un-a: Vještačka inteligencija zaključila da ima preko 140 kilograma, boluje od nesanice
Kim Džong Un

Kako Seul prati Kim Džong Un-a: Vještačka inteligencija zaključila da ima preko 140 kilograma, boluje od nesanice

Sjevernokorejski čelnik Kim Džong Un vjerovatno je teži od 140 kilograma, prema procjeni vještačke inteligencije, rekao je jedan južnokorejski poslanik.

Zdravlje sjevernokorejskih čelnika obično je stroga državna tajna, ali često se nagađa o zdravstvenom stanju sadašnjeg vođe Kima, za kog se vjeruje da ima 39 godina. Vjeruje se da puno puši, očigledno je da se ugojio, a ima i porodičnu istoriju kardivaskularnih problema.

Jo Sang-bum, član južnokorejskog parlamentarnog odbora za obavještajnu zajednicu, rekao je kako se vjeruje da Kim ima “ozbiljan“ poremećaj spavanja, pozivajući se na obavještajni izvještaj da Sjeverna Koreja za njega intenzivno prikuplja najnovija medicinska saznanja o liječenju nesanice.

Sjevernokorejski strogo kontrolisani državni mediji rijetko spominju zdravlje svog čelnika, ali u martu je list Rodong Sinmun objavio da Kim radi do 5 sati ujutro, citirajući ga da je navikao da radi noću, prenijela je južnokorejska agencija Yonhap.

Kimov otac Kim Jong Il umro je 2011. od srčanog udara.

Južnokorejska obavještajna agencija prati mogućnost da Kim upadne u “začarani krug“ sve veće zavisnosti od alkohola i nikotina, ali i u sve težu nesanicu s obzirom na velike količine stranih cigareta i grickalica koje se uvoze u zemlju, rekao je Jo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.