Bivši guverner Nju Džerzija Kristi ulazi u trku za predsjednika SAD-a: Nekadašnjem savjetniku Donalda Trampa ne daju velike šanse da izbori kandidaturu kod republikanaca
Foto: Tanjug/AP

Bivši guverner Nju Džerzija Kristi ulazi u trku za predsjednika SAD-a: Nekadašnjem savjetniku Donalda Trampa ne daju velike šanse da izbori kandidaturu kod republikanaca

Bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi sljedeće nedjelje objelodaniće kandidaturu za republikansku predsjedničku nominaciju za izbore 2024, navedeno je danas iz dobro upućenih izvora.

Kristi (60) je bio savjetnik u kampanji Donalda Trampa u trci za Bijelu kuću 2016. godine, ali je posljednjih mjeseci postao vatreni kritičar bivšeg predsjednika, prenio je Rojters.

Navodi se da on ulazi u trku kao autsajder, jer bi ga prema anketi Ipsosa sprovedenoj od 9. do 15. maja, podržalo samo jedan odsto republikanaca.

Kristi će u utorak zvanično pokrenuti svoju kampanju u gradskoj vijećnici na koledžu Sent Anselm u Nju Hempširu.

On je pozvao svoju stranku da se ogradi od Trampovih neosnovanih tvrdnji da su izbori 2020. bili namješteni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.