Đoković: Ponosan sam zbog rekorda
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser podiže formu

Đoković: Ponosan sam zbog rekorda

Nova istorija u režiji Novaka Đokovića - najbolji srpski teniser po rekordni 17. put izborio je plasman u četvrtfinale Rolan Garosa i pride uživao na meču sa Peruancem Huanom Pablom Variljasom. Novak kako turnir odmiče podiže formu.

 Sjajna energija na terenu od publike i mene. Uživao sam, pošto je danas bilo najbolje moje izdanje na turniru. Forma je došla u pravi čas, jer ulazimo u drugu nedjelju. Protivnici će biti sve teži. Volim da igram ovdje, čekam novi izazov - izjavio je Đoković po završetku meča. - Definitivno se osjećam bolje nego u posljednjih par mjeseci. To su najbolji dani od Australijan opena, od Melburna nisam izgledao ovako dobro, želim tako da nastavim. Ne smijem da razmišljam previše daleko - dodao je Đoković.

Na terenu je razgovarao sa Marion Bartoli, koja ga je upitala za utiske sa meča protiv Variljasa.

 Divni uslovi za igru, sjajna atmosfera. Prvi put sam igrao sa njim, ali znamo se već par godina. Napravio je napredak, on je specijalista za ovu vrstu podloge. Želio je da diktira poene, kad to radi, vrlo je konstantan. Srećan sam svojim nivoom tenisa, bio je vrlo visok - rekao je Đoković.

Srpski teniser je potom istakao da je ponosan što je oborio rekord Nadala po broju četvrtfinala na Rolan Garosu.

- Ponosan sam zbog tog rekorda, naročito ovdje. Kao i svaki igrač, mnogo sam razmišljao, nije kao što je bilo prije par godina, nešto sam sa tijelom morao da uradim, ali kada igram na ovom nivou naravno da sam zadovoljan - dodao je Đoković.

Uoči meča sa Variljasom zagrijevao se sa sinom Stefanom, koji je bio u boksu tokom susreta sa teniserom iz Perua.

 Veliko je zadovoljstvo imati djecu sa sobom, da su ovdje sa mnom. Još sjutra su tu, moraju da idu u školu, jer treba ići u školu. Moram da kažem da moj sin stvarno voli tenis i sa njima sam jedna drugačija osoba, potpuno pozitivan, osjećam mnogo ljubavi, motivacije, da igram svoj najbolji tenis. Možda će i on jednog dana moći da igra ovdje - zaključio je Đoković.

Rival trećem teniseru svijeta u četvrtfinalu biće Rus Karen Hačanov. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.