Produžen pritvor osumnjičenom za napada na Šaranovića
Osnovni Sud Podgorica

Produžen pritvor osumnjičenom za napada na Šaranovića

Osnovni sud saopštio je da je produžen pritvor osumnjičenom S. N. koji se tereti da je zbog sumnje da je sa N.N. saučesnikom, šipkama pretukao bivšeg direktora Policijske akademije Danilovgrad Bobana Šaranovića ispred zgrade u kojoj živi. Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na N.N. saučesnika.

"Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na saučesnika, budući da je osnovano sumnjiv da je predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu sa za sada nepoznatim licem, koje je po njegovom sopstvenom kazivanju, njegov drug, a za kojeg osumnjičeni implicira da nije preduzeo nikakve radnje koje bi predstavljale elemente bića krivičnih djela koje se osumnjičenom stavljaju na teret, što je u suprotnosti sa do sada prikupljenim dokazima u spisima predmeta. Stoga, sud nalazi da je pritvor neophodan radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, te da se ista svrha ne može postići bilo kojom drugom mjerom, budući da je evidentna opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa krivični postupak uticanjem na lice sa kojim je, kako se osnovano sumnja, predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Osnovni sud odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva, da se zadržavanje odredi zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela kao neosnovan.

"Pritvor po ovom rješenju osumnjičenom može trajati najduže trideset dana". zaključeno je u saopštenju.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.