Brajović stigao na saslušanje u SDT

Brajović stigao na saslušanje u SDT

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović u pratnji advokata Mihaila Volkova stigao je na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo povodom slučaja dodjele stanova i stambenih kredita.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Suad Numanović i Dragica Sekulić juče su saslušani u istom predmetu, a negirali su izvršenje krivičnog djela.

U krivičnoj prijavi Vlade navodi se da su bivši predsjednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

SDT sumnja da su Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima, i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

Pored poslanika DPS-a i Brajovića biće saslušani Damir Šehović, Suzana Pribilović, Budimir Šegrt, Sanja Vlahović, Dražen Miličković, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.