Otvoren granični prelaz Ranče, Adžić: Unapređujemo odnos sa Srbijom

Otvoren granični prelaz Ranče, Adžić: Unapređujemo odnos sa Srbijom

Novi granični prelaz (GP) Ranče za međunarodni drumski putnički i robni saobraćaj, na putu Pljevlja – Prijepolje, otvoren je danas.

Granični prelaz svečano su otvorili ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije Ingve Engstrom.

Izgradnja tog GP na novoj lokaciji, bliže graničnoj liniji sa Srbijom, bila je potrebna u cilju usklađivanja pozicije i kapaciteta prelaza za standardima Šengena i najboljih praksi za nadzor vanjskih granica Evropske unije (EU).

"Sada će saobraćaj na prelazu biti brži, a granica bezbjednija. EU je Crnoj Gori obezbijedila 50 miliona kako bi efikasno upravljala granicama", saopštio je Engstrom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.