Pola godine se izviđa da li su policajci iz kuće Baranina ukrali 2000 eura
Foto: Arhiva

Pola godine se izviđa da li su policajci iz kuće Baranina ukrali 2000 eura

Pola godine traje izviđaj o tome da li su trojica pripadnika Protivterorističke jedinice policije N.P, M.D. i M.P. nezakonito pretresali kuću Baranina Seada Lukača, tukli njegovog maloljetnog sina, i navodno ukrali 2000 eura. Iz Uprave policije su CdM-u kazali su da policijski službenici januara u jutarnjim časovima, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili petres kuće i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice S.L. i njegovi srodnici H.L. i J.L. u naselju Zaljevo u Baru. Iz Osnovnog tužilaštva u Baru je medijima rečeno da izviđaj o ovom slučaju još traje.

Sestra Seada Lukača je 6. januara ove godine policiji u Baru podnijela prijavu protiv trojice pripadnika, zbog kako tvrdi njihovog neprofesionalnog postupanja, nezakonitog pretresanja kuće, policijske toruture nad njenim maloljetnim bratancem, te krađom 2000 eura. Ona je prijavu podnijela iako u trenutku pomenutog događaja nije bila prisutna.

“Službenici policije su mog maloljetnog bratanca udarali po glavi i to naginjući mu glavu u pravcu poda, i ukrali 2.000 eura, iz spavaće sobe mog brata Seada”, navodi se u prijavi podnijetoj policiji u Baru u koju je CdM imao uvid.

U krivičnoj prijavi se navodi da su policajci bez naredbe ili nekog naloga ušli u dvoriste kuće, gdje su polomili dva automobile.

“Polomijena su ulazna vrata porodične kuće, u šta sam se i sama uvjerila. Takođe, ovom prilikom su i oštetili stolice, lajsne na vratimna, tv uređaje, fioke… Po kući su bile razbacane stvari. Saopšteno mi je da je iz spavaće sobe moga brata Seada sa komode ukradeno oko 2.000 eura, i da se sumnja da je neko od policijskih službenika uzeo novac”, piše u prijavi sestre Seada Lukača podnijetoj barskoj policiji još 6. januara.

Ona navodi da joj je saopšteno da su policajci maltretirali njenog maloljetnog bratanca tako što su ga više puta udarali u glavu rukama kako u kući tokom pretresa, tako i u autu prilkom dovođenja u stanicu policije u Baru.

Šta kaže policija?

Pripadnici Uprave policije su 6. januara u jutarnjim časovima, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili petres kuće i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice S.L. i njegovi srodnici H.L. i J.L. u naselju Zaljevo u Baru, kazali su CdM-u iz Uprave policije.

Navode da su nakon pretresa od S.L., H.L. i J.L. prikupljenja obavještenja u svojstvu građana na okolnosti pronađenih i izuzetih predmeta tokom pretresa.

Iz policije naglašavaju da pomenute osobe nisu imale primjedbe na postupanje policijskih službenika prilikom obavljanaj pretresa.

“Tog dana u večernjim časovima u službene prostorije je pristupila srodnica S.L., N.L., koja, napominjemo, nije prisustvovala pretresu, a koja je tom prilikom podnijela prijavu u odnosu na neprofesionalno postupanje policijskih službenika prilikom vršenja radnje pretresa, a u kojoj je navela da je pretres odrađen nezakonito, te da je došlo do uništenja stvari u kući, nezakonitog postupanja prema J.L., te da je navodno iz kuće nestala određena suma novca. Sa navedenom prijavom i prethodno prikupljenim obavještenjima upoznat je državni tužilac u Osnovim državnom tužilaštvu u Baru, a kojem su dostavljeni spisi predmeta na ocjenu i dalje instrukcije za postupanje policijskih službenika po prijavi”, kazali su CdM-u iz Uprave policije.

Naglašavaju da preduzimaju  sve zakonom predviđene mjere na utvrđivanju činjeničnog stanja.

“Radnja pretresanja je izvršena u skladu sa zakonom i predviđenim standardima, na koju vlasnik objekta nije imao nijednu primjedbu nakon njegovog okončanja. U odnosu na policijske službenike za koje ste izrazili interesovanje, kao i određene službenike koji su u prethodnom periodu privremeno raspoređeni na druga radna mjesta, obavještavamo Vas da njihov radni aganžman na tim mjestima nema nikakve veze sa prethodnim navodima. Rasporedi u te organizacione jedinice su izvršeni na lične zahtjeve ili u skladu sa potrebama službe za rasporedom policijskih službenika. Osim toga, pripadnici Protivterorističke jedinice nisu vršili radnju pretresa, već taktičkog upada u objekat radi stavljanja lica u objektu pod kontrolu jer se očekivalo pružanje otpora”, zaključili su za CdM iz Uprave policije.

 

Izvor: CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.