Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore podržava Pokret Evropa sad na predstojećim parlamentarnim izborima

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore podržava Pokret Evropa sad na predstojećim parlamentarnim izborima

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKP CG) saopštila je danas da će podržati Pokret Evropa sad! (PES) na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za nedjelju, 11. jun. Ova podrška dolazi kao rezultat prepoznavanja PES-ovog programa kao prvog i najrealnijeg razvojnog programa u protekle tri decenije, koji ima za cilj vratiti dostojanstvo radnicima i njihovim porodicama.

JKP CG je odluku o podršci PES-u donijela nakon temeljne analize njihovog programa i obećanja koje su dali radnicima, ali i svim drugim građanima Crne Gore. PES je, saopštili su iz JKP, uspio da se istakne kao politička snaga koja se bori za pravednu raspodjelu bogatstva, pružanje pravičnih radnih uslova i jačanje socijalne sigurnosti. U pitanju je program koji ima potencijal da promijeni živote običnih ljudi, obezbijedi pristojne plate i uslove rada, kao i bolju budućnost za sve građane naše zemlje, kaže se u saopštenju.

Parlamentarni izbori 11. juna biće važan trenutak za političku scenu u zemlji jer će odrediti pravce razvoja cijelog društva za duži vremenski period. Zato, podrška JKP-a PES-u dolazi kao logična posledica najavljenog programa Evropa sad 2, koji je osmišljen kako bi unaprijedio ekonomski rast i socijalnu pravdu. 

JKP CG veoma je zadovoljna što pitanje dostojanstva radnika i socijalna pravda postaju ključne teme u političkom diskursu, a podrška JKP-a PES-u ukazuje na važnost tih pitanja u očima birača. Zato u JKP CG vjeruju da će široka podrška koju ovih dana dobijaju PES i njen lider, budući premijer Crne Gore, Milojko Spajić, dodatno mobilisati radničku bazu i privući pažnju svih drugih grupa koje dijele slične ideale i očekivanja. 

Iz Pokreta Evropa sad! zahvalili su JKP CG na podršci, i izrazili uvjerenje da će zajednički rad unaprijediti položaj radnika i njihovih porodica, ali I cjelokupnog crnogorskog društva, zakljucuju u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.