Turista iz Rusije stradao u napadu ajkule u Hurgadi

Turista iz Rusije stradao u napadu ajkule u Hurgadi

Turista iz Rusije stradao je u egipatskom ljetovalištu Hurgada u napadu ajkule, javlja ruska agencija TASS.

Incident se dogodio na plaži jednog hotela, prenose ruski mediji, koji navode da je žrtva njihov državljanin.

Ruski generalni konzul u Hurgadi Viktor Voropajev rekao je ruskoj novinskoj agenciji TASS da se smrtonosni napad dogodio u četvrtak.

"Rus je poginuo od napada ajkule", rekao je on, identifikujući žrtvu kao 23-godišnjeg V. Popova. Ruski mediji navode da je žrtva Vladimir Popov, slobodni ilustrator koji živi van Moskve.

Uznemirujući snimak napada objavljen je na društvenim mrežama.

Svjedoci kažu da su spasioci pokušali da spasu Popova, ali kada su stigli do vode, ajkula ga je već uhvatila.

Ruski mediji pišu da je žena, navodno djevojka stradalog Popova, uspjela da otpliva i pobjegne. Na snimcima se vidi kako histerično plače na plaži dok su prolaznici pokušavali da je uteše nakon jezive scene.

Turistima koji posjećuju odmaralište sada je, kako se izvještava, zabranjen ulazak u vodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.