Predsjednik Crne Gore imao niz bilateralnih susreta na marginama Prespa foruma

Milatović: Zapadni Balkan ima prosperitetnu budućnost, Crna Gora da igra bitnu ulogu

Na marginama Foruma predsjednik Crne Gore Jakov Milatović imao je bilateralne susrete sa predsjednicima Hrvatske Zoranom Milanovićem, Albanije Bajramom Begajem, Republike Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim kao i predsjednikom vlade te zemlje Dimitrom Kovačevskim.

Kako je istakao Milatović, drugi dan Prespa foruma bila je prilika da negdje ojačamo našu saradnju sa zemljama iz regiona i u tom smislu se, kaže, sastao, prije svega sa predsjednikom Hrvatske Milanovićem.

"Od Hrvatske očekujemo jednu snažniju podršku u narednom periodu na našem evropskom putu i dobio sam uvjeravanja od predsjednika da će upravo tako i da bude", naveo je Milatović.

MilatoviMilanovi1

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Sa predsjednikom Albanije je razgovarao  važnom projektu, izgradnji mosta preko Bojane.

"Načinu na koji ćemo biti povezani u narednom periodu i to je jedan simboličan način koji će dodatno unaprijediti i ekonomsku saradnju naše dvije zemlje, i sa predsjednikom i premijerom Sjeverne Makedonije o uspostavljanju ove direktne linije koja je potrebna zaista između Skoplja i Crne Gore koja bi dodatno unaprijedila i razmjenu turista između naše dvije zemlje i zaista ojačala i ekonomsku saradnju. Prosperitetan region Zapadnog Balkana je svima potreban, svima od koristi i upravo i Crna Gora treba u narednom periodu da igra što aktivniju ulogu u tom smislu", naveo je Milatović.

MilatoviBegaj1

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.