Cukero u Dvorcu Kralja Nikole
Foto: Pobjeda

Cukero u Dvorcu Kralja Nikole

Kako nam je rekao Dragan Bulajić, osnivač City Groove festivala, Cukero je imao želju da se što više upozna sa istorijskim i kulturnim nasljeđem Crne Gore.

Tokom boravka na Cetinju Cukero je posjetio Biljardu i Dvorac Kralja Nikole odakle su i slike koje objavljuje Portal Pobjeda.

Cukero bi, kako ističe, volio da se upozna detaljnije sa vezama kraljevskih porodica Petrović i Savoja. Kao što je poznato, kćerka kralja Nikole, Jelena Petrović Savojska, bila je žena italijanskog kralja Vitorija Emanuela i posljednja izalijanska kraljica. 

U gradu Gaeta gdje su nekada boravili pripadnici crnogorske vojske nakon aneksije 1918. godine, postoji kvart nazvan Gaeta-Elena, a italijanska kraljica porijeklom Crnogorka ostavila je pečat u italijanskoj istoriji između dva svjetska rata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.