Abazović o propalim projektima: Nemam razloga da se raspravljam sa Pilsonero, bilo bi dobro da im internet radi u svim situacijama, a ne da tvituju samo

Abazović o propalim projektima: Nemam razloga da se raspravljam sa Pilsonero, bilo bi dobro da im internet radi u svim situacijama, a ne da tvituju samo

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ne vidi problem u tome što su, kako je kazala portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, projekti koje je Crna Gora kandidovala za peti investicioni paket u okviru Ekonomskog i investicionog plana EU za Zapadni Balkan ocijenjeni kao preuranjeni ili nepogodni za finansiranje.

Abazović je kazao da je prije nedjelju dana Crna Gora dobila iz istog fonda 5, 4 miliona eura za druge projekte.

“40 miliona smo dobili prošle godine. Imamo on-going projekte koji se finansiraju iz EU koji su preko 100 miliona eura. U ovom open-call vjerovatno nijesmo uspjeli. Zaista nijesam detaljno provjerio, ali vjerovatno nijesmo uspjeli… Već 5.jula je novi ciklus i to je nešto što se stalno ponavlja. Samo nekome sad iz političkih razloga odgovara da naglasi da nešto nije prošlo. Nemam razloga da se raspravljam sa gospođom Pilsonero. Hvala svima što pomažu, ali bilo bi dobro da im internet radi u svim situacijama, a ne da tvituju samo….Možda ih je neko nešto pitao pa su se izjasnili. Imate naše medije koji žele da prikazu sve negativno…”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara.

Tvrdi da je mnoge projekte pripremala prethodna Vlada

“Što se odgovornosti tiče mnogi projekti su vezani za Ministarstvo kapitalnih investicija. Treba vidjeti kako to možemo da poboljšamo. Bilo bi dobro da možemo više da koristimo fond. Oni su rekli da su projekti nedovoljno spremni, što znači da ako se poboljšaju u smislu dokumentacije u narednom ciklusu možda mogu da dobiju prohodnost da budu finansirani”, navodi Abazović.

Na pitanje plaćamo li na ovaj način ceh jer nemamo ministra evropskih poslova, Abazović odgovara negativno.

“Ministar evropskih poslova nije vezan za ove projekte. Oni mogu da budu vezani u smislu pregovaranja. Plaćamo ceh jer nam fokus nije da se više koncentrišemo i više energije trošimo na razvojne projekte”, ocijenio je Abazović.

Uskoro opširnije…

Izvor:CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.