Načelnik bjelopoljske policije Radovan Tončić sin Vukomana Vute Tončića osumnjičenog za ratne zločine u Hrvatskoj opet progoni Bošnjake i muslimane

Načelnik bjelopoljske policije Radovan Tončić sin Vukomana Vute Tončića osumnjičenog za ratne zločine u Hrvatskoj opet progoni Bošnjake i muslimane

Načelnik bjelopoljske policije, Radovan Tončić inače sin Vukomana - Vute Tončića čovjeka koji je osumnjičen za ratne zločine, nastavlja sa podmuklim policijskim spletkama na štetu Bošnjaka iz Bijelog Polja sa ciljem da ih iseli sa vjekovnih ognjišta i tako mijenja demografsku sliku Bijelog Polja i Crne Gore.

Protiv Radovana Tončića u zadnjih par godina podnijeto je više krivičnih prijava zbog krivičnih djela na štetu Bošnjaka i Muslimana i to ograničavanje slobode kretanja, nezakoniti pretresi, progoni. To ovog ostršćenog mrzitelja komšija i sugrađana samo zato što su Bošnjaci ne sprječava da i dalje nastavlja sa tom ekstremnističkom praksom, progonom i zlostavljanjem. 

Prekjuče popodne, policija na graničnom prelazu Pljevlja iz pravca Čajniča je zadržala S.H. sa porodicom, ženom i maloljetnom djecom, granični policajac je navedenom naredio da skrene vozilo sa strane i sačeka pretres, da bi posle sat i više vremena došao i rekao, da je naredba od Radovana Tončića da ga zadržava i maltretira na granici.

Službenik policije je rekao da se i on zbog navedenog postupka osjeća neprijatno, uz rečenicu "obratite se načelniku policije Bijelo Polje Radovanu Tončiću da vam to skine". 

H.S. su zaustavljali i prošle godine sa porodicom kada je dolazio na godišnji odmor,ali se tada nije obratio Holandskom ministarstvu vanjskih poslova, ali pošto je zlostavljanje počelo da se nastavlja, odlučio je da podnese prijave protiv Radovana Tončića i povezanih lica zlog zlostavljanja, ponižavanja njega i njegove porodice.
H.S. je državljanin Holandije, koji je kao i njegova porodica porijeklom iz Bijelog Polja. 

On je povodom ovog i ranijih sličnijih situacija kontaktirao ambasadu Holandije i prijavio Radovana Tončića, načelnika policije u Bijelom Polje zbog zloupotrebe službenog položaja i pravljenja lažnih policijskih bilješki, te progona na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. 

Zatražio je od ministarstva vanjskih poslova u Holandiji da se obrati nadležnim organima u Crnoj Gori koji treba da spriječe zloupotrebu lužbenog položaja Radovana Tončića i grupu ekstremista koji već duži vremenski period krijući se iza uniforme policije zlostavljaju i progone ljude na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. 

H.S. je naglasio da je po zanimanju biznismen koji se bavi legalnim poslovima, te da nema dodirnih tačaka sa nezakonitim poslovima, te da zlostavljanje na granici može da bude samo iz ličnih razloga ili nacionalne i vjerske mržnje. 

RADOVAN TONČIĆ SIN ČOVJEKA OSUMNJIČENOG DA JE POČINIO ZLOČINE NA RATIŠTIMA VAN CRNE GORE 

Točićeva preporuka za načelnika policije u Bijelom Polju inače to što mu je otac Vukoman - Vuta Tončić bio van Crne Gore na ratištima 90-ih, te da je osumnjičen za ratne zločine.

Po svjedočenjima starijih građana Bijelog Polja otac Radovana Tončića je pucao 90-ih na avione NATO-a iz kaslašnjikova.

Treba posebno naglasiti da Radovan Tončić nije mogao da bude policajac u Crnoj Gori niti u Srbiji, jer je imao loše provjere, odnosno nije prošao provjere koje su vršene 2010. godine od strane ANB-a i CB Bijelo Polje. 

Postavlja se opravadno pitanje kako je mogao biti izabran za načelnika bjelopoljske policije sa karakteristikama koje su unijete u pomenutoj provjeri da nije podoban za rad u policiji.

Radovan Tončić je takođe pogazio član 79. stava 1. tačka 10. Ustava Crne Gore član 86. stava 4. Zakona o unutrašnjim poslovima Crne Gore i etnički očistio policiju od Bošnjaka i muslimana, tako da od 50 odsto radnih mjesta koliko im po Ustavu i Zakonu priprada u bjelopoljskoj policiji i ima tek oko pet odsto, čime je počinio krivičmo djelo povreda ravnopravnosti, diskriminacije, zloupotrebe službenog položaja i drugoh krivičnih djela kažnjiva po odrerbama KZ CG.

Grupa građana Bošnjačke nacionalnosti protiv Radovana Tončića načelnika bjelopoljske policije, Veselina Novovića zamjenika načelnika bjelopoljske policije, Slododana Lukovića komandira bjelopoljske policije i Vladimira Konatara načelnika granične policije Sjever je podnijela krivična prijava zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja iz čl. 416.st.1, nezakonitog pretresanja čl.170.st.3, proganjanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi čl.168a.st.1, ugrožavanja sigurnosti čl.168.st.1 , povrede ravnopravnosti čl.159, povrede slobode kretanja i nastanjivanja čl.163, zlostavljanja čl.116a, stvaranja kriminalne organizacije čl.401a, falsifikovanje službene isprave čl.414, nesavjestan rad u službi čl.417 i drugih krivičnim djela po odredbama Krivičnog zakonika Crne Gore.

TONČIĆEVA ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA   ZA ZLOSTAVLJANJE  PROGON BOŠNJAKA ,KOJA SE OTRGLA KONTROLI 

Radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi službenika policije, koji mrze NATO, Bošnjake, Crnogorce, koja djeluje poput kriminalne organizacije, zloupotrebljavajući službeni položaj i policijsku uniformu da bi vršili progon Bošnjaka sa vjekovnih ognjišta. Takvu zloupotrebu policijske uniforme rade obično kukavice, koje se u nedostatku hrabrosti kriju iza uniforme.

Poručuju da se ni jedan častan čovjek, vjernik, službenik neće iživljavati nad djecom.

Tončić sa svojom uigranom grupom ekstremista koji pokrivaju funkcije u bjelopoljskoj policiji, već duži vremenski period nezakonito pomoću lažnih improvizovanih operativnih saznanja, stavlja bleopoljske Bošnjake na liste za pretrese, zadržavanje bez opravdanog razloga na granici po nekoliko sati, takođe i njihove članove uže porodice. 

Treba napomenuti da su poslanici, Ervin Ibrahimović, Draginja Vuksanović- Stanković, Božena Jelušić, Suada Zoronjić i Damir Šehović, zadržavani od sat do nekoliko sati zbog provjera na granici, sve zbog podmetačina i spletki koje radi ova organizovana kriminalna grupa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.