Lalošević: Elektrtonski sport donosi inovacije
/ -FOTO: WWW.SESCG.ME

Lalošević: Elektrtonski sport donosi inovacije

Ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević podržao je rad Saveza elektronskih sportova Crne Gore i ukazao na potencijal koji ima cijela esport i gejming industrija kao it koji su usko povezani sa istom, saopšteno je iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

-To je jedan od sportova koji je u nevjerovatnom zaletu. I to je sport koji donosi boljitak i za našu državu. On donosi mnoge inovacije, dovodi ljude sa velikim kapitalom koji bi ulagali u Crnu Goru iz obasti IT tehnologije i što je najbitnije, donosi jednu sinhronizovanost, organizaciju i koncepciju koja ne može da zataji. Puna podrška tim momcima - kazao je Lalošević za TV Budva, a navode iz Saveza.
Iz Saveza elektronskih sportova su poručili da će raditi i dalje na promociji Crne Gore kao boot camp destinacije koja može turizam Crne Gore na produži na šest do deset mjeseci tokom godine.

-Takođe, organzicija velikih turnira i festivala čiji je domaćin Crna Gora bila prošle godine tokom Evropskog prvenstva u efootballu i e festa, kao i raznih konferenrecija koje su Crnoj Gori organizovane više puta u zadnjih godinu dana. Crnu Goru su zadnjih godinu dana posjetile preko 50 država Evrope učestvujući na svim događajima vezanim za ovu industriju kao i predsjednik Svjetske esport federacije Vlad Marinesku koji je ujedno i direktor jedne od najvećih sportskih federacija-Judo federacije, Tiago Fernandes predsjednik Evropske e sport federacije i osnivač najvećeg ženskog gejming takmičenja girls gamers kao i sekretar svjetske federacije Boban Totovski – kazali su u saopštenju Saveza.

Crna Gora jejedna od vodećih država u e sportu i gejmingu u Evropi kao i osnivač Adria federacije čijoj je konferenciji prije deset dana prisustovalo 13 država Evrope.

-Ako država na vrijeme prepozna potencijal ove industrije možemo postati meka za gejmere koji bi prije svega ovdje dolazili s ekipama na boot campove, a onda veliki dio njih i ostajao da živi i odavde nastavi svoju karijeru. Trenutno jedini problem je zakon o digitalnim nomadima koji bi istim tim ljudima dao lakše dobijanje prebivališta kao i mogućnost dobijanja stalnog boravka u Crnoj Gori, a zauzvrat bi sem ulaganja u privredu dobili i najbolju promociju kroz svjetske turnire na kojima nastupaju, a na kojima bi igrali pod zastavom Crne Gore - kazali su iz Saveza.

Najbolji ambasador Crne Gore u cijelom svijetu gejmer i jedan od najboljih CS GO igrača na svijetu Pavle Bošković Maden.

-Još jednom čestitamo Madenu na osvojenom drugom mjestu na IEM Collogne u Njemačkoj jednom od najjačih svjetskih takmičenja u ovoj disciplini s nagradnim fondom od milion dolara – piše u saopštenju Saveza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.