Živković: Živimo vrijeme bezvlašća, Vučić nastavlja uplitanje u politička pitanja Crne Gore
Foto: Demokratska partija socijalista

Živković: Živimo vrijeme bezvlašća, Vučić nastavlja uplitanje u politička pitanja Crne Gore

Crna Gora živi vrijeme bezvlašća, saopštio je v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković na konferenciji za medije i poručio da je takvo stanje zbog nereagovanja institucija, odnosno da one svojim postupanjem "legalizuje nezakonito ponašanje".

"Javni funkcioneri nipodaštavaju državu, pogledajte primjere predsjednika Opštine Nikšić i Opštine Pljevlja, a institucije ne reaguju", naveo je Živković.

Kako je dodao, bezvlašće je posledica nereagovanja institucija.

"Mi smo u prethodne tri godine podnijeli preko 70 krivičnih prijava i do danas nemamo odgovor na te prijave", naveo je on i podsjetio na neke od prijava - protiv Zdravka Krivokapića u vezi sa događajom na Belvederu, protiv Filipa Adžića, Vesne Bratić zbog nezakonitih tazješnjenja direktora škola, Olivere Injac, Jakova Milatovića, Danice Crnogorčević...

On je podsjetio na situaciju u Andrijevici i nemogućnosti da se održi sjednica Opštine.

"Moraćemo da preduzmemo određene aktivnosti u tom slučaju. Crnogorska javnost nije do kraja osvješćena o situacijama koje se dešavaju u Andrijevici ili u Šavniku, tako se može desiti i da u crnogorski parlament uđe 50 lica i da spriječe da se održi sjednica, pod navodnim izgovorom odbrane izborne volje građane. Ove situacije urušavaju autoritet države, naprotiv država svojim postupanjem legalizuje nezakonito ponašanje, ako se ne prestane sa tim moraćemo da preduzmemo mjere u cilju sprovođenja zakona", istakao je Živković.

On je pozvao nadležna tužilaštva da daju podatke i informacije u kojoj fazi se nalaze pomenute krivične prijave.

"I da kažu da su odbačene i to je neka vrsta odgovora", kazao je on, dodajući da će svaki dan tražiti odgovor.

Poručio je: "Ovo stanje bezakonja se mora zaustaviti".

Na pitanje da li će se kandidovati za predsjednika DPS-a kazao je da o tome u ovom momentu uopšte ne razmišlja.

Živković je kazao da DPS nikada nijednim gestom nije vršio pritisak na tužilaštvo.

"Naša politička konkurencija unaprijed osuđuje ako se eventualno protiv nekog iz naše partije podigne krivična prijava. Mi poštujemo pretpostavku nevinosti", kazao je on i rekao da to očekuje i od druge strane.

On je, između ostalog kazao da predjsenik Crne Gore Jakov Milatović nema ustavne nadležnosti da rješava slučaj Instituta "Dr Simo Milošević".

"Neka se drži svojih nadležnosti", poručio je Živković Milatoviću.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se "Srbi više ne pitaju u Crnoj Gori", kazao je da je ta izjava neutemeljena.

"On to radi za račun bivšeg DF-a. Srbi trenutno upravljaju nekim sistemima u Crnoj Gori. Ovo nije prvi put da se gospodin Vučić miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore", naveo je on, dodajući da to radi ciljno pred formiranje vlasti, kako bi uticao na mandatara Milojka Spajića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.