Stravična nesreća u Njemačkoj: Sudar pet kamiona na autoputu u Njemačkoj, vozači bježali u panici
Foto: Tanjug/AP

U nesreći poginula dva vozača kamiona

Stravična nesreća u Njemačkoj: Sudar pet kamiona na autoputu u Njemačkoj, vozači bježali u panici

Dvije osobe su poginule u stravičnom sudaru kamiona na auto-putu u Njemačkoj u blizini grada Magdeburg. U utorak je došlo do sudara pet kamiona, uključujući i jednog za prevoz opasnog tereta.

Smrtonosna nesreća dogodila se oko 12.15 časova. Vozač kamiona koji je prevozio opasnu robu udario je u tri kamiona, a onda se peti kamion natovaren kontejnerima pod visokim pritiskom napunjenim azot-oksidom zakucao u njih, prenosi Nova.rs.

Nakon udesa uslijedila je dramatična lančana reakcija: od sudara su se kamioni zapalili, a plamen se proširio na tovar opasne robe. Gasne boce koje su bile natovarene na jedan od kamiona eksplodirale su iznova i iznova. Crni dim se dizao u nebo, a vozači su bježali sa mjesta nesreće, piše Bild.

“Nekoliko vozila koja su se približivala mjestu nesreće oštećena su od letećih krhotina. Sudar je rezultirao brzim razvojem požara i širenjem plamena“, rekla je uveče portparolka policije.

U početku je bilo teško procijeniti stepen nesreće. Portparolka policije Trejsi Bertram govorila je o zbunjujućoj situaciji u utorak popodne. Dugo je bilo nejasno koliko je vozila u pitanju jer policija nije mogla da izađe na mjesto nesreće.

Tek noću, 20 sati nakon nesreće, Hitne službe mogle su da izađu na mjesto nesreće i započnu spasilačke radnje. Rizik od daljih eksplozija bio je prevelik.

U nesreći su poginula dva vozača kamiona

Vatrogasci su morali da izvlače dva tijela iz olupina. Kako je saopštila policija, u pitanju su dva vozača kamiona. Identitet još nije potvrđen. Drugi vozač (54) zadobio je lakše povrede i Hitna pomoć ga je zbrinula.

“Uviđaj na mjestu nesreće još nije završen, ali ne očekujemo da će biti još poginulih. Druge osobe nisu povrijeđene“, rekla je portparolka policije Dorin Ginter.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.