Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora
Jakov Milatović

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Julie Lymberopulos, ambasadorke Republike Paname, Tamare Liluashvili, ambasadorke Gruzije, Akira Imamure, ambasadora Japana i Leydea Ernesta Rodrigeza Hernandeza, ambasadora Republike Kube.

“U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, predsjednik Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama“, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj Uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa.

Razgovarao je i na temu snaženja političke i ekonomske saradnje u brojnim oblastima.

“Uz zahvalnost Predsjedniku Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa“, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.