Dvije osobe poginule u stravičnoj oluji u Španiji
/ - FOTO: EPA

Dvije osobe poginule u stravičnoj oluji u Španiji

Dvije osobe su poginule, a tri se vode kao nestale nakon što su u nedjelju i rano jutros obilne padavine izazvale velike poplave u centralnoj Španiji, saopštile su vlasti.

Usled nevremena zatvoreni su putevi, metro linije, a  obustavljeno je i saobraćanje brzih vozova, navele su vlasti.

Iznenadni pljuskovi pretvorili su ulice u reke blata, koje su vukle automobile i kante za smeće u područjima Madrida, Kastilje-La Manči, Katalonije i Valensije.

U mnogim oblastima padao je grad, prenosi Rojters. Dvije osobe su poginule u ruralnoj oblasti u okolini Toleda, rekao je portparol policije.

Jedan muškarac i njegov sin nestali su kada je njihov automobil  pao u rijeku Alberče u gradu Aldea del Fresno u oblasti Madrida, a dječak je spasen.

U toku je potraga i za jednom 54-ogodišnjom ženom i 83-ogodišnjim muškarcem, dodaje El Pais.

Nekoliko puteva u oblasti Madrida zatvoreno je, a više mostova srušeno kada je voda prelila obale rijeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.