Terorista pobjegao iz zatvora u Londonu: Policija pozvala ljude da mu se ne približavaju
Foto: Met police

Terorista pobjegao iz zatvora u Londonu: Policija pozvala ljude da mu se ne približavaju

U Londonu je u toku potraga za bivšim vojnikom, osumnjičenim za terorističke napade, koji je pobjegao iz zatvora u srijedu ujutro.

Danijel Abed Kalife, star 21 godinu, čekao je suđenje nakon što je optužen da je ostavio lažne bombe u vojnoj bazi, piše BBC.

Pobjegao je iz HMP Vandsvorta u Londonu i smatra se da je još uvjek u gradu.

Posljednji put je viđen u bijeloj majici, crvenim, bijelim kariranim pantalonama i smeđim čeličnim čizmama, saopštila je policija.

Policija vjeruje da je pobjegao iz HMP Vandsvort, zatvora B kategorije u jugozapadnom Londonu, oko 07:50 jutros, po lokalnom vremenu.

Policija kaže da je “najvjerovatnije“ još uvjek u Londonu, pozvali su građane da ih pozovu ukoliko ga uoče, ali rekli da „vjeruju da Kalife predstavlja pretnju za širu javnost.“

Kalife je bio u pritvoru čekajući suđenje u vezi sa terorizmom i krivičnim djelima Zakona o službenim tajnama.

U februaru, Magistratski sud u Vestminsteru naveo je da je on navodno ostavio lažne uređaje u zgradi Ministarstva odbrane u Stafordu “sa namjerom da izazove uvjerenje da će predmet eksplodirati ili se zapaliti.“

On je takođe optužen da je “izvukao“ lične podatke o vojnicima iz sistema zajedničke personalne administracije Ministarstva odbrane koji su “vjerovatno bili korisni za osobu koja je počinila ili priprema teroristički akt“ 2021. godine.

Bjekstva iz zatvora su bila rijetka u Engleskoj posljednjih godina, sa samo pet od 2017, a manje od 20 od 2010.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.