U Bugarskoj pronađen dron pun eksploziva

U Bugarskoj pronađen dron pun eksploziva

Dron nepoznatog porijekla koji je, prema nepotvrđenim informacijama, nosio ekploziv, pronađen je na obali bugarskog ljetovališta Tjulenovo na Crnom moru.

Nije poznato kako je dron završio na bugarskoj obali, da li je pao iz vazduha ili ga je donijela plima.

Bugarsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je uputilo specijalnu jedinicu koja će pregledati i deaktivirati dron sa eksplozivom koji je sletio u nedelju uveče u crnomorski grad Tjulenovo, prenosi Rojters.

Nakon inspekcije, tim iz Bugarske odlučiće kako da ga zbrine, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da je tim poslat na zahtjev regionalne vlade.

Turističko mjesto Tjulenovo nalazi se 70 kilometara južno od rumunske granice i preko Crnog mora od Krima, ukrajinskog poluostrva koja je Rusiji sada redovna meta ukrajinskih napada dronovima.

“Sinoć oko 21.30 poslat je signal na broj 112, nešto poslije 22.00, područje je ogradila policija uz zabranu pristupa ljudima i korišćenje terasa restorana”, rekao je Marijan Žečev, gradonačelnik Šable, opštine čiji je dio Tjulenovo.

Portal Nova.bg objavio je, pozivajući se na izjave očevidaca, da je dron dug između tri i 3,5 metara, kao i da je imao zakačen eksploziv.

Podsjetimo se, djelovi ruskog drona su nađeni i na rumunskoj teritoriji tokom ruskog napada na ukrajinsku luku na Dunavu.

Rusija je u više navrata bombardovala luke na Dunavu, a mnogi napadi izvedeni su odmah pored granice sa Rumunijom.

 

 

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.