Spavao je sa pet hiljada žena, a zbog šmrkanja mu je propao septum
Jack Nicholson

Činjenice o Jacku Nicholsonu

Spavao je sa pet hiljada žena, a zbog šmrkanja mu je propao septum

Autor Marc Eliott izdao je biografiju o slavnom glumcu Jacku Nicholsonu u kojoj je iznio pikanterije iz privatnog života danas 76-godišnjeg glumca koje su javnosti sve do sada bile potpuno nepoznate.

Nije tajna da slavni Jack Nicholson živi 'punim plućima', a u novoj biografiji navodi se kako je spavao s pet hiljada žena, probao LSD, kokain i marihuanu. S eksperimentisanjem s opijatima započeo je još šezdesetih godina prošlog vijeka kada je prvi put probao LSD, a njegov je 'trip' bio toliko jak da je umislio da je vidio Boga. Upravo ga je to, navodi se u biografiji, podstaknulo da napiše scenario za filmove The Trip to Head.

Osim marihuane, za koju je svojevremeno priznao da je puši u prosjeku četiri dana u nedjelji, Nicholson se podosta nauživao i u kokainu. Njegov je septum zbog šmrkanja navodno bio toliko uništen da si je dao ugraditi novi, i to od zlata.

Svoje uživanje u drogama znatno je smanjio nakon mu je nekoliko bliskih prijatelja umrlo od posljedica predoziranja. Glumac je nedavno otkrio i kako nakon 50 godina uspješne karijere odlazi u penziju, a šuška se da je razlog tome što ga pamćenje više ne služi, pa ne može pamtiti rečenice.

(Izvor: cafe.ba)