Preminuo šef Cosa Nostre Mateo Mesina Denaro
Mateo Mesina Denaro

Preminuo šef Cosa Nostre Mateo Mesina Denaro

Šef italijanske mafije Mateo Mesina Denaro koji je uhapšen u januaru nakon što je proveo 30 godina u bijegu, preminuo je, prenose tamošnji mediji.

Mesina Denaro (61) bolovao je od raka debelog crijeva u trenutku hapšenja. Kako mu se stanje pogoršalo posljednjih sedmica, prebačen je u bolnicu iz zatvora s najvećom sigurnošću u centralnoj Italiji, prenose mediji.

Denaro nije tražio agresivan medicinski tretman, dodajući da su ga ljekari prestali hraniti nakon što je proglašeno da je u ireverzibilnoj komi, prenosi Avaz.

Upravo je odluka da započne s liječenjem rezultirala njegovim hapšenjem nakon posjete klinici u glavnom gradu Sicilije, Palermu. Nakon hapšenja Denaro je osuđen na doživotni zatvor šest puta zaredom i zatvoren u strogo čuvanom zatvoru u L‘Akvilji gdje je, prema dostupnim informacijama, nastavio liječenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.