Abazović: Neće biti odlaganja popisa, ne sviđa mi se način na koji se formira 44. Vlada
Dritan Abazović

“Ako Spajić želi da mi učestvujemo u njoj to mora biti totalno drugačija forma i vizija“

Abazović: Neće biti odlaganja popisa, ne sviđa mi se način na koji se formira 44. Vlada

Na pitanje novinara da li bi GP URA bila dio 44. vlade, premijer Dritan Abazović je kazao da bi ta vlada morala da počiva na drugoj viziji i principima. Kazao je da se popis neće odlagati, kao i da se vlada ne miješa u istrage, da ima pravo da komentariše.

Abazović je novinarima kazao je da nema očekivanja kada je riječ o ulasku u Vladu. 

“Sistem torte je aktivan. Način na koji se pravi 44 vlada meni se ne sviđa. Princip je pogrešno postavljen. Način na koji se to radi nije iskren i nije dobar za Crnu Goru. Pričaju o depolitizaciji, pa kome daju 40 odsto po dubini“, kazao je on.

Ističe da ne želi da neko pomisli da se on nudi mandataru Milojku Spajiću.

“Ako treba da se pravi 44. vlada, a da mi učestvujemo u njoj, to mora da bude potpuno druga vizija i principi. O tome sam spreman da razgovaram. Ukoliko oni ne uspiju, ja ću izložiti plan“, kazao je Abazović.

Tvrdi da Spajić želi da podigne milijardu eura, da bi povećao plate i penzije.

“Da bi zadovoljio svoj program i onda možda otišao iz Crne Gore. Što ne kaže to građanima Crne Gore?", kaže Abazović. 

Istakao je da se popis neće odlagati.

“Nema više odlaganja, od 1-15. novembra je popis“, rekao je on.

Komentarišući to što je izvjestiteljka UN-a bila šokirana gdje se u Crnoj Gori čuvaju dokazi, Abazović je rekao da ne osjeća odgovornost.

“Jesmo li mi napravili taj depo? Ja sam isto bio šokiran kada sam ušao prvi put u depo. Ko je ostavio institucije na tom nivou? Ko je kriv za to? Ja ne osjećam odgovornost“, kazao je Abazović.

Na njene navode da Vlada pokušava da preuzme zasluge za rad tužilaštva, i da se miješa u istragu, utiče na pravosuđe, on kaže da imaju pravo da iznesu kritike.

“Miješanje politike u istragu, to su paušalni navodi. Mi smo ovdje da se bavimo javnim poslom i nismo tu da skrivamo nešto od građana. I Vlada ima pravo da iznese kritiku na račun sudske vlasti. Poštujemo nezavisnost, niko ne utiče na njihove odluke“, rekao je Abazović.

Rekao je da ne osjeća bruku zato što su vraćene oduzete stvari u hotelu Podgorica.

Danas je odloženo ročište  u Osnovnom sudu u Ulcinju po tužbama bivšeg pomoćnika Uprave policije Zorana Lazović i kompanije “Bemax“ protiv premijera Dritana Abazovića .

“Mi nikako da se sretnemo u sudnici. Evo rekli smo 27. septembar, ja sam htio da odem tamo zbog građana Crne Gore. Ja sam ih optužio da su u vrhu krriminala u Crnoj Gori. Htio sam to pred siudijom da im kažem u oči, ali evo nemam priliku“, kazao je on i dodao da je zbog toga odložio obaveze. Istakao je da je razlog odgađanja to što je sudija pošao na odmor.

Kada je riječ o Institutu Igalo, Abazović kaže da će vlada pokušati da reprogramira 25% dugova.

“Sada treba da vidimo da dugoročno riješimo problem. Prvi plan je da mi kupimo od manjinskih akcionara, za šta nam treba parlament, a drugi je da se mi odlučimo za neki aranžman, da država proda nešto svoje, sa čim se ja ne slažem”, kazao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.