Razbojnik imao plave oči i pušku u rukama: Svjedokinja kaže da je spustila glavu pa nije vidjela ko je pucao
Foto Arhiva

Razbojnik imao plave oči i pušku u rukama: Svjedokinja kaže da je spustila glavu pa nije vidjela ko je pucao

Jedan od tri razbojnika, koji su 20. oktobra 2021. godine opljačkali 423.000 eura iz kombija za prevoz novca i dragocjenosti i ubili radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka, imao je oružje u rukama, upečatljive plave oči i hladan pogled.

Ovo je juče u podgoričkom Višem sudu svjedokinja kazala opisujući prizor koji je vidjela na putu prema automobilu pošto je zbog gužve napustila zgradu nikšićke pošte.

Gardašević među optuženima za pljačku Pošte nije prepoznala tog napadača.

Za pljačku Pošte u Nikšiću i ubistvo radnika obezbjeđenja Ljubiše Mrdaka sudi se Mitru Kneževiću, Stojanu Albijaniću, Nemanji Miljkoviću, Petru Zolaku, Srđanu Svjetlanoviću, Davidu Banjcu i Stefanu Regojeviću.

"Kada sam krenula prečicom čula sam povike: ,,Aaaaaa…“ To me podsjetilo na neke hercegovačke pjesme. Vidjela sam bijelo vozilo, ni džip, ni malo auto. U njemu su bile tri osobe. Ostao mi je najupečatljiviji lik mladića sa oružjem u rukama. Imao je svijetlu boju očiju. Izgledao je kao sportista ili neki specijalac. Držao je pušku u rukama. Bila je podignuta uvis. Zapucao je kao znak upozorenja, kao da je on taj koji drži sve pod kontrolom", kazala je Gardašević.

Ona je opisujući mladića sa oružjem navela da je bio kratko ošišan, da je na sebi imao kabanicu.

"Bio je maskiran. Pogled je bio toliko hladan, prosto da vas skameni. Bio je visine oko dva metra. Ostale nijesam vidjela jer su bili sagnuti oko vozila. Bili su obučeni u tamniju odjeću. Čula sam riječi: ,,Lezi dolje, dosta, ćuti“. To je bio naglasak kao sa područja Trebinja", navela je svjedokinja.

Potom je uslijedilo guranje nakon kojeg je čula pucanj.

Međutim, ko je i kako pucao na Mrdaka, svjedokinja nije vidjela jer je zatvorila oči i spustila glavu.

Svjedokinja Marija Dendić je kazala da se automobil sa pljačkašima ispriječio između nje i kombija sa novcem.

Sve dok joj nijesu isprskali oči nekim sprejem, mislila je da se radi o nekoj vježbi, jer je u Nikšiću tih dana bila vježba vatrogasaca

"Sakrila sam se ispod volana. Čula sam pucnje i vrisku. Neko je povikao: ,,Ubiše Ljubišu“. Nijesam mogla da vidim nikoga, svi su bili maskirani. Kada sam podigla glavu, vidjela sam da ovi napadači nose džakove i ubacuju u bijeli džip. Zatim su otišli, ali ne znam kuda", rekla je svjedokinja.

Advokat Srđan Lješković je naveo da je ova optužnica napisana samo da bi se umirila crnogorska javnost.

"Pravi počinioci se ne nalaze na optuženičkoj klupi", smatra branilac optuženog Regojevića.

Advokat Mirko Mićunović je dodao da je optužnica bazirana na nedokazanim pretpostavkama. Prema navodima optužnice, okrivljeni su po razrađenom planu, uz prijetnju oružjem, od Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namijenjen za isplatu penzija. Istraga je pokazala da je ova grupa 20. oktobra 2021. godine, u džipu „kaškai“ sačekala radnike obezbjeđenja. Kada se kombi sa novcem primakao iza zgrade Pošte, tada su naoružani napadači iskočili iz džipa i hitro krenuli ka zadnjim vratima vozila. Uvidjevši da je pljačka u pitanju, Mrdak je pokušao da se suprotstavi, ali tada su razbojnici ispalili nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Mrdaka u grudi. Ostalu dvojicu njegovih kolega razbojnici su kundacima izudarali, isprskali biber sprejem, prebacili novac u svoje vozilo i pobjegli. Ubrzo nakon toga policajci su u naselju Grebovice pronašli uništeni džip koji su koristili počinioci.

Izvor Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.