Šta je sve na prodaju u Crnoj Gori?
Hristina Janković

Šta je sve na prodaju u Crnoj Gori?

Vlada i Skupština Crne Gore, kako nam najaviše iz medija, saopštili političari a odlučio patrijarh SPC Porfirije ”radiće” u narednom periodu i to kao onaj pokretni most u Rusiji, piše u svojoj kolumni za Kodex Hristina Janković.

Čim se izabere na sjednici Skupštine Andrija Mandić sa dvojnim državljanstvom za šefa crnogorskog parlamenta, svi državotvorni problemi će nestati, i kako kažu reiki majstori ”bićemo u zenu”.

Na primjedbu, da je bilo i onih koju su tvrdili da na ulasku ”prosrspke koalicije u Vladu Crne Gore insistira Beograd”, sadašnji predsjednik Milatović u intervjuu za nedeljnik NiN, rekao je da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu, i da nije dobijao takve zahtjeve ni sa jedne strane.

Zanimljive su kontradiktornosti sadašnjeg predsjednika, samo u ovoj izjavi a da ne pominjem one koje ”štancuje” svakodnevno u kojima od Evrope do Rusije on traži pravi put

To što je nekad Crnogorac, ponekad Srbin, sve je kako kažu političkim žargonom samo žongliranje u čast vlasti.

Par turbulentnih dana koji su iza nas, donijeli su promjene na političkoj sceni Crne Gore. Neki su klimali glavom, drugi se držali za glavu, no neminovno je da se klupko razmotalo do kraja.

Šta će sve ove promjene donije našoj dragoj nam državi i šta je sve na prodaju?

Da li su ove promjene nakon dolaska patrijarha Porfirija nam razjasnile situacije kao što je: prodaja Luke Bar i koncesija Aerodroma?

U Crnoj Gori su uvjek dešavanja na ”tajnim večerama” bila odlučujući faktor, jer važno je bilo ko sjedi na ”čelu stola”, odnosno ko sipa vino u ”potaji”.

Čak i oni koji se ne bave politički egzodusom u Crnoj Gori, samo na osnovu mora izjava u proteklih sedam dana, koja je iza nas, mogli su zaključiti da je sve odlučeno.

Ključni dokument Temeljni ugovor, dobio je važnost kao Ustav Crne Gore, jedino štoi nije objašnjeno što piše u ”preambuli” ovog štiva, i šta nam se još sprema a da nije već ”viđeno”.

Danas je i sjednica Vlade čija će ključna tačka biti Nacrt prostornog plana Crne Gore sa Predlogom programa održavanja javne rasprave.

Zanimljivo. Vlada bez kredibiliteta će se sastati, mozgati danas o prostornom planu. Znači li da je ovo skretanje pažnje javnosti ili nešto iz ”preambule” Temeljnog ugovora, što treba brzo notirati.

Nekad pomislim da je Crna Gora trebala biti prestonica mađioničara Dejvida Koperfilda. Pozavidio bi nam i on na trikovima svojstvenim ovom našem krševitom tlu.

Autor:Hristina Janković/Kodex

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.