Đoković pred Pariz: Tijelo me dobro služi
Novak Đoković

Đoković pred Pariz: Tijelo me dobro služi

Pauzirao je Novak Đoković skoro mjesc i po dana nakon JU-ES opena, ali je u namjeri da uspješno završi sezonu.

Pred početak mastersa u Parizu imao je poruku za konkurenciju.

- Zahvalan sam što sam u poziciji u kojoj sam trenutno. I dalje se osjećam mlado kada je reč o mom tijelu. Dobro me služi, osvojio sam tri od četiri Slema - rekao je Đoković. - Gdje god da igram, želim da pobijedim. Nema sumnje u to. Ali, najveći ciljevi su one koje sam pomenuo. Trenutno imam, nazovimo to luksuzom, da biram turnire na kojima ću igrati. Da organizujem svoj raspored tako da mogu da budem na vrhuncu forme na turnirima na kojima postavim najviše ciljeve - dodao je najbolji teniser svijeta.

Penzija će da pričeka.

- Postoje naravno razlike između tenisera u prošlosti. Neki od njih su mislili da je najbolje napustiti tenis kada si na vrhu. Drugi su mislili da kada shvatiš da ne možeš da osvojiš najveće turnire i da gubiš od mlađih momaka, da onda odeš. Ja više pripadam drugoj grupi. Dokle god sam glavni kandidat za osvajanje grend slemova i najvećih turnira u ovom sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. To trenutno nije slučaj - ističe Đoković.

Pariz, Završni masters u Torinu i finalni turnir Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije su u Novakovom kalendaru naredne godine, a zlatna medalja sa Olimpijskih igara mu je i dalje velika želja. Bronzano odličje je osvojio 2008. godine.

- Sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše - zaključio je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.