Saša Popović je četnik!
Saša Popović

Na meti sarajevskih medija

Saša Popović je četnik!

Saša Popović našao se na udaru medija u Sarajevu. U tok-šouu „Glam blam“ televizije Hajat, kao i u magazinu Ekspres, dobio je epitet „četnik“, jer je u emisiji „Narod pita“ zapjevao „Od Topole pa do Ravne gore“.

Direktor „Grand produkcije“ postao im je trn u oku, pošto će njegovi pjevači biti glavne zvijezde na dodjeli muzičkih nagrada Oskar - Zlatna kruna, koju organizuje bivši učesnik „Farme“ Nazif Gljiva.

Šajkača i vunene čarape

- Nismo mi protiv prekodrinskih zvijezda. U našem programu često možete vidjeti pjevače iz Srbije. Saša Popović, za neke gospodin, ima jednu emisiju u kojoj zajedno sa svima onima koji ga nazivaju gospodinom pokazuje koliki je profesionalac. U odijelima svjetskih modnih marki sedmicama se trudi da postane televizijsko ime. Isto tako često shvatimo da dalje od Ravne gore i šajkače ne može da dobaci.

To je potvrdio i ovih dana, kad je zapevao pesmu koja se peva na livadi sa šajkačama i u vunenim čarapama - kažu u prilogu, za koji su kao pokrivalice koristili scene tokom ratnih dana u Sarajevu:

- Taj isti Saša Popović, koji je pjevao četničke pjesme, doći će u Sarajevo i primiti nagradu za svoj rad u Beogradu... Zašto kod nas neko ne dovede Bijonse, da nam omladina odrasta na takvoj muzici - zaključuje autorka Mirza Vranj.

Ahmed i demokratija

Kritika je upućena i „ružičastoj televiziji“, koja je medijski stala iza dodjele muzičkih nagrada.

- Voleo bih da Pink i Nemanja Gljiva naprave ovakav koncert u Beogradu, pa da podijele jedno deset Oskara bosanskim ili hrvatskim izvođačima i pet-šest kosovskim Albancima, jer i oni lijepo pjevaju. Tako će nas naučiti demokratiji i toleranciji i onda mogu u Sarajevu da rade šta hoće - kaže Ahmed Švrakić, direktor muzičke produkcije Hajat.

Gluposti ne komentarišem

Saša Popović nije želio da pridaje važnost prilogu TV Hajat.

- Zaista ne želim da komentarišem gluposti. Da sam u pravu kada kažem gluposti, uvjerićete se i sami ako pogledate komentare pametnih ljudi ispod njihovog snimka na Jutjubu - rekao je Popović.

(alo.rs)