Danas jednosatni štrajk upozorenja zaposlenih Aerodroma Crne Gore
Aerodrom Podgorica

“Na najbezbolniji način iskazujemo svoje nezadovoljstvo“

Danas jednosatni štrajk upozorenja zaposlenih Aerodroma Crne Gore

Sindikalne organizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu zbog nezadovoljstva zaposlenih situacijom u kompaniji i njihovog nezavidnog položaja, danas organizuju jednosatno mirno okuplanje zaposlenih ispred terminalnih zgrada od 13 do 14 časova.

Mirno okupljanje su najavili menadžmentu kompanije početkom mjeseca, ali je juče, kako je CdM objavio, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Vladan Drašković dopisom upozorio zaposlene koji danas planiraju da štrajkuju da će svi koji napuste radno mjesto disciplinski odgovarati jer, kako je naveo, nijesu ispunjeni uslovi za organizaciju štrajka.

Oglasile su se sindikalne organizacije nakon što je CdM objavio pismo Draškovića.

“Povodom obraćanja izvršnog direktora Aerodromi Crne Gore AD zaposlenima, a u cilju istinite i pune informisanosti javnosti i sprječavanja očiglednih zamjena teza, informišemo da su sindikalne organizacije najavile javno mirno okupljanje zaposlenih na platou ispred terminalnih zgrada na aerodromima u Podgorici i Tivtu, u cilju opravdanog izrazavanja nezadovoljstva zaposlenih”, naveli su iz sindikanih organizacija aerodroma u Podgorici i Tivtu.

Nedavno je Slobodan Martinović, predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, za CdM kazao da su razlozi okupljanja to što žele da iskažu nezadovoljstvo povodom situacije u kompaniji i nezavidnog statusa zaposlenih.

“Ovom okupljanju prethodilo je bezbroj dopisa, zahtjeva, analiza i sastanaka, ali bez efekta. Napominjem da je ovo nešto najbezbolnije u ovom trenutno sto smo mogli da preduzmemo”, kazao je Martinović za CdM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.