Rajnke pohvalila rezultate SDT i podržala Novovića, ambasada donirala tehničku opremu

Rajnke pohvalila rezultate SDT i podržala Novovića, ambasada donirala tehničku opremu

U Specijalnom državnom tužilaštvu juče je održan sastanak glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i njenim saradnicima, povodom donacije tehničke opreme u vrijednosti blizu 560.000 dolara.

Ovu opremu Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala je Specijalnom tužilaštvu kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL). Donacija će u velikoj mjeri poboljšati kapacitete pretraživanja i analize obimnih podataka u najsloženijim krivičnim predmetima, saopšteno je iz SDT-a. 

"Od strane ambasadorke pohvaljeni su rezultati rada Specijalnog državnog tužilaštva i data je puna podrška glavnom specijalnom tužiocu za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, dok se glavni specijalni tužilac zahvalio na vrijednoj donaciji i kontinuiranoj podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Specijalnom državnom tužilaštvu. 

Obje strane istakle su važnost nastavka uspješne saradnje organa za sprovođenje zakona Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore", navodi se u saopštenju SDT-a.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.