Napulj proglasio Džulijana Asanža za počasnog građanina
Džulijan Asanž

Napulj proglasio Džulijana Asanža za počasnog građanina

Grad Napulj proglasio je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža za počasnog građanina, prenijeli su danas italijanski mediji.

Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi uručio je tokom svečane ceremonije Steli Moris, Asanžovoj supruzi, plaketu počasnog građanina, prenosi agencija ANSA.

„Ovaj gest simbolično predstavlja grad Napulj, grad koji je uvijek branio sve slobode. Ako želimo da branimo i jačamo demokratiju moramo da branimo slobodu štampe jer jaku demokratiju čini jaka štampa“, rekao je Manfredi, zahvalio svima i pozvao ih da nastave da se bore „dok Džulijan ne bude slobodan“.

Asanž (52) se trenutno nalazi u londonskom zatvoru Belmarš i čeka da bude izručen SAD koje ga optužuju za špijunažu, objavljivanje povjerljivih informacija o Iraku i Avganistanu i diplomatskih depeša u 2010. i 2011. godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.