Ko to nasrće na lidera Radničke partije?
Maksim Vučinić

Ko to nasrće na lidera Radničke partije?

Velike kompanije ili male u Crnoj Gori do sada su već rasprodate, djelimično, kompletno, pojedine u nečijem vlasništvu - minorno crnogorskom!

Željezara u Nikšiću nekada je bila gigant, sada je već upitno šta se dešava saisto,

Krenimo sa rukovodećim kadrom: Vrli lider Radničke partije Maksim Vučinić poručio je da je dao ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora kompanije EPCG - Željezara zbog prijetnji i fizičkih napada.

Ko je zapravo Maksim Vučinić?

Dotični lider Radničke partije, posebno se istakao u vrijeme litija kao veliki zagovornik tog pokreta, oglašavajući se u tom periodu često sa prilično rigidnim izjavama. Preuzevši partiju od pokojnog oca mlađani Vučinić bio je veoma aktivan medijski đe su njegovi javni diskursi navodno bili upućeni u jačanju radničkih prava.

Grlati Vučinić posebno je dospio u žižu javnosti, nakon diskriminatorske izjave prije dvije godine javno pokazujući da su žene za ”kod kuće”!

On je objasnio da: ”Žene nisu sklone da uzmu šrafciger u ruke...” i upitao javnost: ”Da li su dobre majke ako se bave biznisom?”

Imao je on malu naučnu ekspertizu o ženama kao i njihovim titulama pa se čak ”bacio” u teme deminutiva. Objašavnjavao je kako treba da se naziva žena koja je sudija...

Neiskustvo u političkom diskursu ali i njegova nedvojbena diskriminatorska drskost već kod mnogih organizacija ”targetirale” su Vučinića kao osobu koja predstavlja ozbiljno nepoznavanje principa na kojima je njegova partija zasnovana, kao ni na poznavanju Ustava Crne Gore.

Kada govorimo o njegovoj političkoj neznavenosti, kako to da lider koji zastupa radnička prava ”trpi nemile scene i događaje” na zboru sa radnicima, gdje je, kako je kazao, uz prijetnje i fizički napadnut.

Kako mogu radnici čak fizički i zašto bi napali nekoga ko je zagovaralac radničkih prava?

Pa sada u kompletnom rukovodećem kadru, ako uključimo i predsjednika borda EPCG Milutina Đukanovića, su partijski drugovi - litijaši i Srbi što je bila prva ”ulaznica” za Vučinića.

Nisu na vlasti oni koji kako je često objašnjavao Maksim, ugrožavali prava onih koji se osjećaju kao Srbi u Crnoj Gori.

Đe je onda problem Vučiniću, zašto si i na koji način naljutio radnike Željezare?

Bliži istorijat Željezare, podsjeća nas da je bivši predsjednik Odbora direktora kompanije EPCG - Željezara Nikšić Marko Perunović takođe podnio ostavku. Razlozi njegovog napuštanja doista nisu bili zbog fizičke torture radnika već druge prirode.

Pomenuti je objasnio da je ”nesmotreno koristio kompanijsku platnu karticu” za kockanje u kazinu. Objelodanjeno je da je njome obavio navodno 19 transakcija od po 1.000 eura prema lancu kladionica ”Volcano”.

Naravno da se nije sam ”sjetio” da bude pošten već se oglasio i dao ostavku nakon prozivki i dokaza koje su mu iznijeli u javnost pojedine institucije.

Dakle da remiziramo: Šta sada nakon ovog prethodnog i ovaj ima problem u Željezari. Kako to da nekoga ko zastupa prava radnika isti ne podržavaju već fizički napadaju?

Naš narod bi rekao - tačno je Željezara nešto baksuzna, no da li je tako ili su oni koji dođu na upravljačke funkcije ”skrivenih” i ličnih prioriteta?

Autor: Hrisitina Janković, Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.