Preminuo Mustafa Hasanagić

Preminuo Mustafa Hasanagić

Jedan od najvećih igrača u istoriji FK Partizan Mustafa Hasanagić preminuo je u 83. godini, potvrdio je klub iz Humske.

 

"Sa žalom smo primili vijest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član 'Partizanovih beba' i legendarni napadač najbolje generacije Partizana Mustafa Hasanagić", navodi se u objavi kluba.

Rođen u Priboju, Hasanagić je u Partizan došao 1962. iz FAP-a i nastupao je u crno-bijelom dresu do 1969. godine, odakle je otišao za Švajcarsku. Tamo je igrao za Servet i Šo de Fon.

Bio je član čuvene generacije "Partizanovih beba", koja je 1966. godine dogurala do finala Kupa evropskih šampiona, gdje su nesrećno poraženi 2:1 od Real Madrida na "Hejselu".

Važio je za ubojitog napadača, što potkrepljuju i brojke - 355 golova na 337 utakmica. Od toga je 112 pogodaka upisao u prvenstvu, 21 na međunarodnim duelima, a 190 na prijateljskim utakmicama. Najpoznatiji je ostao onaj pogodak za pobjedu 2:0 nad Mančester junajtedom u Beogradu u polufinalnom susretu KEŠ-a.

Za reprezentaciju SFRJ je upisao pet nastupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.