Medvedev: Nemam moćan forhend kao Cicipas ili Alkaraz

Medvedev: Nemam moćan forhend kao Cicipas ili Alkaraz

Danjil Medvedev, treći teniser svijeta, impresio je u pobjedi nad Andrejem Rubljevom 6:4, 6:2 na startu grupne faze ATP finala u Torinu.

Moskovljanin je dominirao defanzivnijom i strpljivom igrom, a finalista US opena dobio je pohvale od poraženog zemljaka i kuma. Rubljov je kazao da ,,Medvedev polako ubija i davi rivale, učini da osjećate kao da umirete na terenu, malo po malo“.

- Inače, ja volim da krenem agresivno u poen, servisom ili poenom nakon udarca. Ali, protiv Rubljova nemam drugi izbor nego da igram polako, da natjeram rivala da trči, da se što više kreće. Jednostavno, nemam tako moćan forhend kao Cicipas ili Alkaraz, da mogu da protiv njega rješavam brže poene. Rubljov je takođe veoma dobar u ovakvoj igri i pristupu. Tako da se desilo da smo obojica izuzetni u takvom stilu... Mogli ste da vidite u prvom setu, morali smo da trčimo, trčimo i trčimo! Naravno, ne igram tako protiv svakog, ali mi Andrej ne ostavlja drugi izbor – rekao je Medvedev.

Partijom na u prvom meču u Torinu, nekadašnji šampion US opena jasno je istakao kandidaturu za titulu završnog turnira sezone, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.