Sančes ponovo izabran za premijera Španije: Završen period političke nestabilnosti
Foto: Reuters

Sančes ponovo izabran za premijera Španije: Završen period političke nestabilnosti

Lider socijalista Pedro Sančes ponovo je izabran za premijera Španije, čime je okončana četvoromjesečna politička paraliza u Madridu.

Sančes (51) dobio je podršku 179 poslanika, od 350 koliko ih ima u parlamentu, a među onima koji su ga podržali je i sedam poslanika katalonske separatističke partije “Zajedno za Kataloniju“.

Oni su imali mogućnost da Sančeza učine premijerom ili da izazovu nove izbore, naglašava portal Politiko.

Protiv Sančesa i njegove vlade glasao je 171 poslanik.

Izborom nove vlade Španije završen je period političke nestabilnosti koji traje od maja, kada je sam Sančez izazvao vanredne izbore pošto je pretpio poraz na regionalnim i lokalnim izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.