Ideje za najljepše novogodišnje dekoracije
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-ARTSYSLIK

Ideje za najljepše novogodišnje dekoracije

Kada u u pitanju praznična dekoracija, glavno pravilo je "što više to bolje". Slobodno pretjerujte ako vam se to sviđa. Dekoracije koje smo prikupili mogu vam poslužiti kao ispiracija za uređenje doma.

Napravite sami pomander

Ručno rađeni pomanderi ispunjavaju dom svježim, citrusnim mirisom koji će učiniti da se svi osjećaju dobrodošli. Ovi zimski dragulji izgledaju komplikovano, ali ih je lakše napraviti nego što mislite. Koristite čačkalicu da probušite rupe u svakoj narandži u obliku vašeg dizajna (možete je nacrtati ili slobodnom rukom); zatim gurnite cio karanfilić. Odložite ih da se osuše, a zatim pustite mašti na volju. Pomorandže možete vezati ili zalijepiti za drveni držač (sličan onom za kuhinjske ukrase).

Elegantni ukrasi za stepenište

Grančice četinara, šišarke i crvena traka – to je sve što vam treba da biste ukrasili stepenište.

Jednostavno i neodoljivo

Za mješavinu tradicionalnog i modernog, koristite vaze od prozirnog stakla u obliku kapljica za držanje grančica sa crvenim bobica, koje možete nabaviti u cvjećarama i garden centrima. Dodajte koju mandarine i nar, za teksturu, boju i miris.

Napravite raskošnu ikebanu

Unesite dah šume u svoj dom sa ovim rustičnim, domaćim aranžmanom. Koristite veliku plitku činiju u kojoj ćete aranžirati: bobice, grančice četinara, ukrase, šišarke, suvo cvijeće… Ništa ne morate da kupite – dovoljno je da prošetate do šume ili parka. I pustite mašti na volju…

Aranžman koji će krasiti dom i nakon praznika

Neka se praznična atmosfera širi domom i nakon novogodišnjih praznika. U metalnu retro činiju s postoljem, stavite amarilis, mahovinu, mini četinar i grančice bršljana. Možete dodati nekoliko crvenih ili zlatnih kuglica. Savršen aranžman za praznike, piše lepotaizdravlje.rs

Ukrasni cilindri

Napunite cilindar staklenu vazu ukrasima. To mogu biti šišarke, novogodišnje kugle za jelku, svjećice, grančice… Jednostavno i prelepo.

Ikebana sa svijećama

Ikebane sa svijećama, ukrasima, perlicama, šišarkama, suvim cvijećem, čuvarkućama – neizostavan su dio praznične dekoracije. Lako možete i sami da ih napravite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.